Vijesti / Crna kronika

PRVO ROČIŠTE Javnost u cijelosti isključena sa suđenja Nuši Bunić

PRVO ROČIŠTE Javnost u cijelosti isključena sa suđenja Nuši Bunić

Na Županijskom sudu u Varaždinu održano je prvo ročište suđenja u postupku koji se vodi protiv Nuše Bunić (21) zbog ubojstva svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30).

Prije početka suđenja ispred sudnice okupili su se roditelji i sestra pokojnog Nikole Tureka, roditelji Zdravko i Branka i sestra Valentina koji su u društvu svog odvjetnika Rajka Rudničkog nestrpljivo, vidno uznemireni i sa suzama u očima čekali početak suđenja. Na početku suđenja i roditelji i sestra iskoristili su svoje pravo da suđenje prate kao svjedoci oštećenici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nuša Bunić, djevojka optužena da je njihovom sinu i bratu zadala smrtonosan ubod nožem u lijevu stranu vrata te mu prerezala karotidnu arteriju uslijed čega je počeo obilno krvariti te je doživio moždani udar i umro, dovedena je na sud iz pritvora u društvu dvoje pravosudnih policajaca.

Na hodniku ispred sudnice bez riječi se mimoišla sa roditeljima i sestrom pokojnog Nikole Tureka i ušla u sudnicu.

Na početku suđenja njezin odvjetnik Domagoj Krpina podnio je zahtjev da se javnost isključi iz postupka zbog zaštite njezinog osobnog i obiteljskog života. Zamjenik Županijske državne odvjetnice Darko Galić s tim se zahtjevom djelomično složio naglasivši da nema zakonske osnove da se javnost isključi iz cijelog postupka te da bi javnost trebala biti isključena samo s određenih provođenja dokaza.

No, sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Ljiljanom Kolenkom nakon kratkog je vijećanja donijelo odluku da se javnost ipak u cijelosti isključi sa suđenja te su prisutni novinari zamoljeni da napuste sudnicu.

Optužnicom se Nušu Bunić tereti da je 15. lipnja prošle godine, oko 3 sata u noći, na livadi na predjelu zvanom Beli kipi uz rijeku Dravu na području Varaždina, s ciljem da ga usmrti, svog bivšeg dečka Nikolu Tureka ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u predjelu vrata te mu prerezala karotidnu arteriju.

Zatim je pobjegla s mjesta nesreće dok je Turek počeo obilno krvariti, pao u šok i zadobio moždani udar uslijed kojeg je dva dana kasnije umro u Općoj bolnici Varaždin.

Nuša Bunić se od lipnja prošle godine nalazi u pritvoru.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci