Vijesti / Crna kronika

SUĐENJE Svjedočili roditelji ubijenog Tureka, nastavak rasprave 12. ožujka

SUĐENJE Svjedočili roditelji ubijenog Tureka, nastavak rasprave 12. ožujka

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Nuši Bunić (21) zbog ubojstva svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30) u lipnju prošle godine. Na prijedlog odvjetnika optužene čiji je prijedlog sudsko vijeće prihvatilo, suđenje je zatvoreno za javnost.

> PRVO ROČIŠTE Javnost u cijelosti isključena sa suđenja Nuši Bunić

> VIDEO Jutarnji list objavio snimku nadzorne kamere i Turekovog razgovora s 112!

Kako neslužbeno doznajemo, prvog dana suđenja svjedočili su roditelji i sestra pokojnog Nikole Tureka, a drugog dana suđenja ispitani su i drugi svjedoci. Sud međutim nije uspio saslušati svjedočenja svih pozvanih svjedoka pa je rasprava odgođena i bit će nastavljena u ponedjeljak, 12. ožujka.

Prvog dana suđenja, u ponedjeljak, sudsko je vijeće donijelo odluku da se javnost u cijelosti isključi sa suđenja. Zahtjev da se javnost u cijelosti isključi sa suđenja sudu je podnio odvjetnik optužene Domagoj Krpina, navodeći kao razloge za svoj zahtjev zaštitu osobnog i obiteljskog života optužene.

Zamjenik Županijske državne odvjetnice Darko Galić s tim se zahtjevom djelomično složio istaknuvši da nema zakonskih osnova da se javnost isključi sa cijelog suđenja te da bi javnost trebala biti isključena samo sa pojedinih ročišta. Sudsko vijeće je međutim nakon kratkog vijećanja donijelo odluku da se javnost ipak isključi sa cijelog suđenja te su prisutni novinari pozvani da napuste sud.

Prije toga, roditelji i sestra pokojnog Nikole Tureka sud su izvjestili da će iskoristiti svoje pravo da prate cijelo suđenje u svojstvu svjedoka oštećenika, a zamjenik Županijske državnog odvjetništva, Darko Galić, pročitao je optužnicu protiv Nuše Bunić. Okrivljena je da je počinila kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom po članku 110. Kaznenog zakona RH prema kojem je za pravomoćno osuđenog počinitelja tog djela predviđena zatvorska kazna u trajanju od najmanje 5 godina.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!