Vijesti / Crna kronika

OPASNO U blizini dravskog kanala pronašao odbačenu vrećicu punu streljiva!

OPASNO U blizini dravskog kanala pronašao odbačenu vrećicu punu streljiva!

U subotu, 10. ožujka, u Varaždinu, na predjelu Mali Prelogi, u neposrednoj blizini dravskog nasipa, jedan je građanin uočio crnu PVC vrećicu u kojoj se nalazilo devet komada protuavionskog streljiva i 74 komada streljiva za automatsku pušku, izvijestila je varaždinska policija.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske, koji su pronađeno streljivo izuzeli i pohranili do uništenja.

- Molimo građane da navedena sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput jezera, rijeka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. Podsjećamo kako akcija 'Manje oružja – manje tragedija' još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - poručuje Policijska uprava varaždinska.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!