Vijesti / Crna kronika

Optužnica protiv 25-godišnjaka koji je u kombiju prevozio 12 imigranata

Optužnica protiv 25-godišnjaka koji je u kombiju prevozio 12 imigranata

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv državljanina Republike Bosne i Hercegovine (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Okrivljenika se tereti da je 11. i 12. veljače 2018. zajedno s još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Grčke radi protuzakonitog prebacivanja, za obećanu novčanu nagradu u svojem kombi vozilu prevozio kroz Republiku Hrvatsku u Republiku Sloveniju dvanaestero državljana Sirije i Iraka koje je preuzeo na prijevoz kod mjesta Bogovolja u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom i odvezao ih u blizinu graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska - kažu u DORHU.

Dvanaestero stranaca je pješice izvan graničnog prijelaza i uz izbjegavanje granične kontrole prešlo u Republiku Sloveniju, dok je okrivljenik vozilom stigao na granični prijelaz kako bi ih nakon prelaska granice nastavio voziti dalje u smjeru Austrije, ali su ga u tome spriječili policijski službenici granične policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci