Vijesti / Crna kronika

Obiteljski prijatelj iskorištavao maloljetnice, majka sve znala, ali je šutjela

Obiteljski prijatelj iskorištavao maloljetnice, majka sve znala, ali je šutjela

Majka (51) iz sela u Varaždinskoj županiji osuđena je nepravomoćno na 15 mjeseci zatvora zbog zanemarivanja triju kćeri koje je spolno iskorištavao prijatelj njezina  supruga, a ona je o svemu šutjela. Horror u obiteljskoj kući trajao je čak 13 godina, od početka 2000. do lipnja 2013. godine.

U presudi Općinskog suda u Varaždinu navodi se da je majka zanemarivala tri kćeri rođene 1987., 1993. i 2000. godine. Po nekoliko dana je izbivala iz kuće, a da nitko od ukućana nije znao gdje se nalazi, a sa suprugom je često upadala u svađe jer se družila i s drugim muškarcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanemarivala je kućanske i obiteljske obveze, pa su si kćeri same prale odjeću, kuhale i čistile kuću. 

- Iako je bila svjesna da suprugov prijatelj seksualno iskorištava njezine kćeri, na način da je sa njima učestalo imao spolne odnose te ih više puta dirao po grudima, spolovilu i drugim dijelovima tijela, nije ništa poduzimala jer su ona i njezin suprug od toga imali koristi - piše u presudi.

Očev prijatelj im je, naime, kupovao alkohol, cigarete, razne potrepštine  za  kuću  i davao gotov novac, a njihovim je kćerima znao kupiti slatkiše, davati manje iznose novca, plaćati im izlete, kupovati  odjeću, obuću i slično.

'Šumarica'

Najmlađa kćer zbog svega je bježala od kuće i počela krasti. Majka je zbog kaznenih djela protiv braka obitelji i djece i povrede djetetovih prava osuđena na dvije godine i šest mjeseci, no ostatak kazne  od 15 mjeseci neće se izvršiti ukoliko u dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Na suđenju je rekla da se ne osjeća krivo i opovrgavala je sve navode iz optužnice.

Njezina najmlađa kćer ispričala je da su ju očevom prijatelju počeli odvoditi kad je imala sedam godina, a spolno ju je počeo iskorištavati kad joj je bilo devet. Davao joj je po 20 kuna, plaćao školske izlete, na moru joj kupio sandale za 200 kuna, a jednom je i ocu dao tisuću kuna za struju.

U školi su je zvali 'šumarica' jer je očev prijatelj radio u Hrvatskim šumama. Županijsko državno odvjetništvo podiglo je 2013. optužnicu i protiv oca i njegova prijatelja, no obojica su u međuvremena preminula. Roditelje i očeva prijatelja prijavila je kćer koja je otišla živjeti svom dečku i više nije mogla gledati u kakvim uvjetima živi njezina mlađa sestra koja je ostala s roditeljima.

Kad bi odlazile k očevom prijatelju, sve tri ih je, ispričala je, seksualno zlostavljao dirajući ih po intimnim dijelovima. Jedna od svjedokinja je rekla da se po selu pričalo da supružnici prodaju kćeri za alkohol i hranu, no nitko nije nazvao policiju ili Centar za socijalnu skrb koji je mjere nadzora u obitelji počeo provoditi tek od rujna 2012.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci