Vijesti / Crna kronika

PRESUDA Nožem izbo tri mladića u Čakovcu, dobio 10 godina zatvora

PRESUDA Nožem izbo tri mladića u Čakovcu, dobio 10 godina zatvora

Kako smo već javili, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, krajem listopada prošle godine pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv 53-godišnjaka iz Orehovice zbog počinjenja tri kaznena djela pokušaja ubojstva.

Okrivljenika se teretilo da je 1. kolovoza 2017. oko 1,20 sati na parkiralištu u Čakovcu, nakon kratke prepirke s dvojicom maloljetnika i jednim mlađim punoljetnikom, otišao do svoje kuće i uzeo nož te se vratio i dvojici oštećenika zadao ubode u prsni koš, a jednog oštećenika ubo u trbuh. Svi oštećenici zadobili su teške i po život opasne ozljede, a životi su im spašeni hitnim operativnim zahvatima.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u utorak, 10. travnja podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je muškarac proglašen krivim zbog počinjenja tri kaznena djela pokušaja ubojstva.

Navedenom presudom optuženiku je za svako kazneno djelo pokušaja ubojstva izrečena pojedinačna kazna zatvora od pet godina te mu je kao jedinstvena kazna izrečena kazna zatvora u trajanju od deset godina. 

- Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud precijenio značenje olakotnih okolnosti te istodobno nije u pravoj mjeri vrednovao otegotne okolnosti za optuženika, i to prvenstveno višestruku osuđivanost optuženika za kaznena djela, zbog čega su pojedinačne kazne zatvora i jedinstvena kazna zatvora preblage i odmjerene u suviše kratkom trajanju. U žalbi je predloženo da se optuženiku izreknu pojedinačne kazne i jedinstvena kazna zatvora u duljem trajanju - priopćili su iz DORH-a.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!