Vijesti / Crna kronika

IZMIJENJENA OPTUŽNICA U Čehokovom slučaju šteta smanjena s 50 na 14 milijuna kn!

IZMIJENJENA OPTUŽNICA U Čehokovom slučaju šteta smanjena s 50 na 14 milijuna kn!

Ivan Čehok, Davor Patafta i Narcisa Huljev više se ne terete za udruživanje radi počinjenja djela kojima su oštetili Grad Varaždin, a ukupna šteta koja se Čehoku i njegovim suoptuženicima stavlja na teret ne iznosi više 50, već 14 milijuna kuna.

Naime, nakon što su saslušani svjedoci i vještaci, USKOK je 27. travnja odlučio izmijeniti činjenični i pravni opis optužnice s obzirom na nove dokaze koji su proizašli iz iskaza vještaka i svjedoka.

U ovom spisu postojalo je nekoliko vještačkih nalaza i međusobno su se razlikovali u procjenama cijena zemljišta inkriminiranih optužnicom, što je na koncu dovodilo i do znatnih razlika u visini inkriminirane štete.

Čehok se izmijenjenom optužnicom tereti za zlouporabu položaja jer je od listopada 2008. do lipnja 2011. pogodovao tvrtkama u Pataftinu vlasništvu omogućivši da sklope poslove s Gradom Varaždinom.

Osim Ivana Čehoka, Davora Patafte i Narcise Huljev, optuženi su Hrvoje Vojvoda, Tomislav Kezelj te tri Pataftine tvrtke.

USKOK traži i da se Patafti i njegovim tvrtkama oduzme nepripadno stečena imovinska korist, ukupno oko 14 milijuna kuna.

> VRATOLOMIJE Suđenje Čehoku moglo bi se vratiti na sam početak!?

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!