Vijesti / Automobilizam

Nijemci također mijenjaju Zakon

OPREZ I U NJEMAČKOJ: Dolaze veće kazne za vozače!

OPREZ I U NJEMAČKOJ: Dolaze veće kazne za vozače!
Pixabay.com/Ilustracija

Ne formirate li u slučaju nužde koridor za prolaz vozila hitnih službi platit ćete čak 320 eura kazne

Za sve naše građane u Njemačkoj, ali i one koji čestu putuju u tu zemlju, evo nekoliko informacija o predloženim izmjenama tamošnjeg Zakona o sigurnosti prometa. Njemačko Ministarstvo prometa odlučilo je da će prometni trak za javni prijevoz biti otvoren i za osobna vozila s vozačem i najmanje dva putnika u vozilu.

Ova mjera naišla je na veliko negodovanje prometnih stručnjaka i poduzeća koji obavljaju usluge javnog prijevoza. Tvrde da su staze za javni prijevoz već zakrčene, u njima već prometuju taksiji, a u mnogim gradovima i električni automobili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putujete li često u Njemačku sigurno će vas zanimati još jedna mjera. Ne formirate li u slučaju nužde koridor za prolaz vozila hitnih službi platit ćete čak 320 eura kazne. Također, parkirate li automobil na biciklističkim stazama ili pješačkim stazama, umjesto 15 eura platit ćete 100 eura.

Prijeđete li brzinu 30 km/h bit će zabranjeno ugasiti funkciju autonomnog kočenja u slučaju nužde u automobilima. Učinite li to, kazna će biti 100 eura.

Usvoje li ove odluke Bundestag i Bundesrat, oba doma njemačkog parlamenta, ona bi trebala stupiti na snagu krajem 2019. godine, piše portal revijahak.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video