Vijesti / Automobilizam

Krađe vozila

UZ POMOĆ SOFISTICIRANOG UREĐAJA neprimjetno provaljivao u skupocjene aute

UZ POMOĆ SOFISTICIRANOG UREĐAJA neprimjetno provaljivao u skupocjene aute
Zeljko Lukunić/PIXSELL/Ilustracija

Bez alata nema zanata. Znao je to, čini se, dosjetljivi 52-godišnjak sa zagrebačkog područja koji se uoči turističke sezone opremio posebnim uređajem za blokiranje signala te se uputio na Jadran kako bi krao novac iz parkrarnih vozila

Kako je izvijestila zadarska policija, a prenosi portal jutarnji.hr, muškarac je raspolagao specijalnim uređajem koji ometa signal zaključavanja vozila. Vlasnici automobila tako bi daljinskim upravljačem zaključali vozilo, te otišli misleći da je sve u redu, a lopov bi tada ulazio u vozila i iz njih krao vrijednosti, uglavnom novac.

Uhvaćen je na djelu u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja BMW-a.

Lopov je ciljao skupocjena vozila očekujući valjda da u njima ima dovoljno atraktivnog 'plijena'. Po policijskom priopćenju, nije se prevario. Iz pretinca BMW-a ukrao je novčanik u kojem se nalazilo čak 43 tisuće kuna, tisuću eura te 1500 britanskih funti.

Desetak dana ranije, na istom je parkiralištu uređajem onemogućio zaključavanje Mercedesa, no ovdje nije bio sretne ruke jer u automobilu nije bilo vrijednosti. Potom je 18. srpnja na parkiralištu u Ulici Bleiburških žrtava spriječio zaključavanje još jednog Mercedesa, ovaj put zadarskih registarskih oznaka, odakle je 65-godišnjaku ukrao 4.200 eura, 100 američkih dolara i 900 konvertibilnih maraka.

Policija procjenjuje da je na taj način ukupno ukrao više od stotinu tisuća kuna. Dio novca pronađen je kod njega te mu je oduzet, kao i uređaj kojim se služio pri krađama. Protiv njega su podnesene kaznene prijave za više teških krađa, piše portal jutarnji.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video