Vijesti / Automobilizam

Odlična vijest za sve vozače

Uskoro novo označavanje guma, sve će imati posebne oznake o sigurnosti

Uskoro novo označavanje guma, sve će imati posebne oznake o sigurnosti
Revijahak.hr

Po nacrtu nove odluke sve automobilske gume morat će imati jasno istaknute oznake o utjecaju na potrošnju goriva, performansama na kiši, snijegu i ledu

Europska unija radi na nacrtu novog prijedloga koji će sigurno pozdraviti svi potrošači, odnosno svi vozači. Naime, po nacrtu nove odluke sve automobilske gume morat će imati jasno istaknute (proširene) oznake o utjecaju na potrošnju goriva, performansama na kiši, snijegu i ledu (za zimske gume). Za sve gume će biti propisana testna procedura.

Također, na novoj oznaci koja će biti priložena uz sve gume bit će i podatak o tome koliku razinu buke stvara pojedina guma. Sve te informacije morat će biti dostupne uz gume u trgovinama i internetskim trgovinama pa čak i na oglasnim materijalima – što će mnogim proizvođačima guma stvoriti poprilične probleme, piše portal revijahak.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako reklamirati gume kao sigurne i dobre, ako u sigurnosnim parametrima ima loše ocjene? Cilj je naravno maksimalno informirati potrošače, odnosno olakšati im izbor najbolje gume.

U budućnosti bi na se na oznaci mogla naći i informacija o trošenju gume, odnosno informacija o tome koliko kilometara možete prijeći s gumama. Trenutno u tijelima EU traju posljednja usuglašavanja i uskoro će biti donešena odluka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video