Vijesti / Automobilizam

Prometna (ne)sigurnost

Većina vozača kombija nije svjesna da se s punim vozilom značajno povećava put kočenja

Većina vozača kombija nije svjesna da se s punim vozilom značajno povećava put kočenja
Pixabay.com/Ilustracija

Bez obzira o kojoj struci se radi, naši vozači svakodnevno prevoze velike količine tereta i željeli smo im ukazati da moraju promijeniti svoj vozački stil kad im je kombi pun - kažu u Volkswagenu koji je proveo istraživanje

Najnovnije vrijedno istraživanje Volkswagenova Odjela komercijalnih vozila pokazalo nam je zanimljive rezultate, koji mogu biti od velike pomoći u poboljšavanju parametara prometne sigurnosti, piše portal revijahak.hr.

Naime, u VW-u tvrde da čak polovica vozača lakih komercijalnih vozila ili kombija nije svjesno što znači imati puno vozilo, odnosno kakav utjecaj ima povećana mase na performanse vozila, posebice na kočenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nekom trenutku u tim vozilima može biti i pola tone tereta, a to povećava put kočenja značajnih 19 posto pri zaustavljanju sa 100 km/h. Volkswagen je na poligonu testirao svoja vozila bez tereta i s pola tone tereta i tako je došao do objavljenog rezultata.

– Bez obzira o kojoj struci se radi, naši vozači svakodnevno prevoze velike količine tereta i željeli smo im ukazati da moraju promijeniti svoj vozački stil kad im je kombi pun. Potrebno je povećati razmak između vozila, smanjiti brzine i biti oprezniji kako bi se izbjegle prometne nesreće – naglasili su u Volkswagenu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video