Vijesti / Automobilizam

SIGURNOST PROMETA

Iz fondova EU-a osigurano 55 milijuna kuna za sanaciju crnih točaka na državnim cestama

Iz fondova EU-a osigurano 55 milijuna kuna za sanaciju crnih točaka na državnim cestama
Pixabay.com/Ilustracija

Projekt sa svrhom poboljšanja cestovne sigurnosti i smanjenja broja nesreća na državnim cestama vrijedan je gotovo 70 milijuna kuna, a bespovratna sredstva EU fondova iznose oko 55 milijuna kuna

Počinje projekt sanacije takozvanih crnih točaka, odnosno opasnih mjesta na državnim cestama. U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnog novca iz europskih fondova za uklanjanje crnih točaka na 23 mjesta u 12 županija, piše portal dnevnik.hr.

Projekt sa svrhom poboljšanja cestovne sigurnosti i smanjenja broja nesreća na državnim cestama vrijedan je gotovo 70 milijuna kuna, a bespovratna sredstva EU fondova su oko 55 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Sanacijom tih točaka će se riješiti i smanjiti vjerojatnost i broj prometnih nezgoda te smrtnosti na našim cestama', rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

'Mjere koje se provode usmjerene su na to da se poveća sigurnost prometnica da eventualne pogreške vozača ne završe s najtragičnijim posljedicama. Ciljane grupe koje se žele zaštititi jesu pješaci i biciklisti', poručio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video