Vijesti / Automobilizam

Promjene

S početkom 2019. godine mijenja se način provedbe vozačkog ispita

S početkom 2019. godine mijenja se način provedbe vozačkog ispita
Krunoslav Petrić/PIXSELL

'Nakon što kandidat položi vozački ispit, pomoću aplikacije automatizmom informacija u vrlo kratkom roku dolazi na server MUP-a'

Početak iduće godine donijet će i promjene u procesu provedbe vozačkih ispita. Naime, od 2. siječnja nove godine Hrvatski autoklub (HAK) kao ovlaštena stručna organizacija u proces uvodi nova tehnološka rješenja, piše Srednja.hr.

U procesu provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta počinje se koristiti programska aplikacija instalirana na tablet uređaje, a njezina najveća prednost pojednostavljenje je postupka izdavanja vozačkih dozvola jer se uvjerenje o položenom ispitu automatizmom šalje u MUP i HAK.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon što kandidat položi vozački ispit, pomoću aplikacije automatizmom informacija u vrlo kratkom roku dolazi na server MUP-a, odnosno HAK-a u obliku eUvjerenja o položenom vozačkom ispitu, što će značajno pojednostaviti i ubrzati postupak izdavanja vozačke dozvole.

Osim toga, svrha je i smanjenje postojeće dokumentacije koja prati proces provedbe vozačkih ispita, kao i administrativnih poslova vezanih za proces provedbe vozačkih ispita - rekao je Alen Vojvodić iz Hrvatskog autokluba.

Osim toga, radi transparentnosti, ispred vozila u kojem se polaže ispit bit će instalirane kamere, što je planirano u drugoj fazi, nakon što budu ispunjeni svi uvjeti.

– Sve navedeno doprinijet će boljoj i kvalitetnijoj osposobljenosti kandidata za vozače, njihovoj boljoj pripremljenosti za samostalno i sigurno upravljanje vozilom u stvarnim prometnim uvjetima, poboljšanju sigurnosti mladih, odnosno novih vozača kao i doprinos poboljšanju sigurnosti prometa na cestama - kažu u HAK-u.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video