Vijesti / Automobilizam

Dva puta vozio mrtav pijan

Blaženo pravosuđe: Mijo već drugi put zatečen mrtav pijan za volanom. Ne mora platiti ni lipe!

Blaženo pravosuđe: Mijo već drugi put zatečen mrtav pijan za volanom. Ne mora platiti ni lipe!
Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Ne mora, dakle, ništa platiti, a neće ni u zatvor ako se šest mjeseci strpi pa ga policija u tom razdoblju ne ulovi pijanog u automobilu

Mijo (40) nedavno je oko 1.30 sati iza ponoći u Starogradskoj ulici u Koprivnici zatečen za upravljačem automobila pod utjecajem alkohola od čak 2,19 promila.

'Iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa proizlazi da je Mijo jednom već bio kažnjavan zbog istovjetnog prometnog prekršaja, i to novčanom kaznom i zaštitnom mjerom', stoji u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što su ga ulovili drugi put da vozi mrtav pijan, kaznili su ga s deset dana uvjetnog zatvora i oduzimanjem vozačke na četiri mjeseca. U zatvor, dakle, i ovaj put neće, a na sudu takvu kaznu tumače time da je prvi put bila novčana, pa to očito nije pomoglo. Pa je sad kažnjen ne novčano, već – uvjetno. Ne mora, dakle, ništa platiti, a neće ni u zatvor ako se šest mjeseci strpi pa ga policija u tom razdoblju ne ulovi pijanog u automobilu.

– Iz zapisnika o ispitivanju alkoholiziranosti, proizlazi da je okrivljenik kritične zgode zatečen u prometu da upravlja pod utjecajem alkohola od 2,19 promila, što je utvrđeno pomoću uređaja za ispitivanje prisutnosti alkohola, te je okrivljeniku izdana naredba kojom mu se privremeno zabranjuje upravljanje motornim vozilima, tj. oduzeta mu je vozačka dozvola – navodi se u presudi.

Mijo se na sudu nije pojavio, niti se pokušavao obraniti za već drugu pijanu vožnju, piše podravski.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video