Vijesti / Automobilizam

Ekologija

Sud presudio: Berlin ostaje bez starih dizelaša

Sud presudio: Berlin ostaje bez starih dizelaša
Duško Jaramaz/PIXSELL

Predsjedavajući sudac Urlich Marticke je kazao da je, iako je razina dušikovog oksida u padu, zabrana prometovanja za stare dizelaše jedini način da se zagađenje svede na dozvoljene količine

Sud u Berlinu u utorak je donio odluku da bi njemački glavni grad trebao uvesti zabranu prometovanja na nekim cestama za stare dizelaše čija emisija dušikovog oksida premašuje dozvoljene količine, javlja Reuters.

Zabrana se odnosi na sva vozila koja imaju normu Euro 5 ili starije norme. Najnoviji, stroži standard je Euro 6. Sudski postupak je pokrenula udruga za zaštitu okoliša DUH koja traži zabranu za dizelaše s normom Euro 4 od kraja 2018., a Euro 5 od rujna 2019.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjedavajući sudac Urlich Marticke je kazao da je, iako je razina dušikovog oksida u padu, zabrana prometovanja za stare dizelaše jedini način da se zagađenje svede na dozvoljene količine.

Priznanje Volkswagena 2015. da je u SAD-u varao na testovima za mjerenje emisija štetnih plinova dovela je do otkrića da su diesel vozila od više raznih proizvođača ispuštala veće količine štetnih plinova od uvedenih ograničenja. U financijskoj prijestolnici Njemačke, Frankfurtu, ista zabrana stupa na snagu u veljači naredne godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video