Vijesti / Automobilizam

Pojačan nadzor prometa

Je li ovo kraj divljanju? Policija uvodi pojačane aktivnosti kontinuirano do kraja 2018. godine

Je li ovo kraj divljanju? Policija uvodi pojačane aktivnosti kontinuirano do kraja 2018. godine
Pixabay.com

Već smo navikli da se iz tjedna u tjedan najavljuje neka policijska akcija u trajanju od par dana, te zapravo imamo jednu veliku njihovu akciju… Sada je to još jasnije kada je i policija i službeno objavila kako će njihova pojačana aktivnost trajati od sada pa sve do kraja 2018. godine!

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će do kraja 2018. godine kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu', kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala.

U prvih osam mjeseci 2018. godine u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 217 osoba, odnosno isti broj kao i 2017. godine, a tijekom rujna nastavljen je nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja, odnosno do 20. rujna 2018. godine poginule su 234 osobe, odnosno 3 osobe ili 1,3% više nego do 20. rujna 2017. godine u kojem razdoblju je poginula 231 osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Praćenjem statističkih pokazatelja o prometnim nesrećama iz prethodnih godina, proizlazi da je u razdoblju pred nama, od rujna do prosinca, evidentiran veći broj prometnih nesreća s težim posljedicama.

S obzirom na navedeno, a u cilju zaustavljanja navedenog negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, kako piše portal automobili.hr, policija će do kraja 2018. godine kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja svih sudionika u prometu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video