Vijesti / Automobilizam

Google na hrvatskim cestama

Google opet 'operira' po hrvatskim prometnicama

Google opet 'operira' po hrvatskim prometnicama
Marko Lukunić/PIXSELL

Snimanje za Google Street View počinje 31. srpnja i trajat će oko dva mjeseca, a u fokusu su prometnice koje povezuju hrvatske gradove

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Mapsu, automobil Opel Astra u službi Google Street Viewa ovo će ljeto ponovno voziti hrvatskim ulicama i cestama, piše portal autostart.24sata.hr.

Fokus je na osvježavanju informacija o prometnicama koje povezuju hrvatske gradove, a snimanje počinje 31. srpnja i trajat će oko dva mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Street View je popularna usluga na Google Mapsu trenutačno dostupna u više od 85 zemalja diljem svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući usluzi Street View korisnici mogu u formatu 360° vidjeti različite ulice te kulturnu i nacionalnu baštinu. Dostupna je i na Google Earthu, kao i na Google Mapsu za mobilne uređaje.

S ciljem zaštite privatnosti, Google napominje kako sve snimljene fotografije prolaze kroz obradu tijekom koje se ljudima zamagljuju lica a registarske pločice na vozilima i tako se onemogućava identifikacija.

Detaljni prikaz gdje u trenutku pretraživanja voze Googleova vozila možete vidjeti na https://www.google.com/streetview/understand/.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video