Vijesti / Automobilizam

Doček nogometaša

Doček nogometne reprezentacije Hrvatske - obavijest o zatvaranjima i režimu prometa

Doček nogometne reprezentacije Hrvatske - obavijest o zatvaranjima i režimu prometa
Filip Kos/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 16. srpnja oko 14 sati stiže sa zrakoplovom u Zračnu luku Franjo Tuđman, otkuda s autobusima s otvorenim krovom idu na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na dočeku se očekuje veliki broj građana

Trasa kretanja autobusa s nogometnom reprezentacijom Hrvatske je:

Zračna luka Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano od 14 do 15.30 sati, prenosi portal Automobili.hr.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba u ovisnosti od broja sudionika i situacije na terenu, i to:

– ponedjeljak, 16. srpnja od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

– ponedjeljak, 16. srpnja očekivano od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

– ponedjeljak, 16. srpnja očekivano od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, 'zeleni val' Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

– ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila 'zelenim valovima' Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzeova u pravcu istoka.

Molimo građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a.

Molimo sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor od 8 sati do završetka događaja.

Skrećemo pozornost građanima da se sukladno Pravilniku o sustavima bespilotnih zrakoplova (NN 49/15) bez odobrenja Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ne smiju koristiti bespilotne letjelice – dronovi za snimanje iz zraka.

Molimo sve građane i sudionike događaja da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenog događanja.

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su:

– autocesta A3 'zagrebačka obilaznica';
– Slavonska avenija – Zagrebačka avenija;
– Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija;
– Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su:

– Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec;
– Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak;
– Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av.G.Šuška.

Izvor: Zagrebačka Policija

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video