Vijesti / Automobilizam

NJEMAČKI DIV

Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik

Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
Rimac automobili

Cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes

Rimac Automobili i njihova sestrinska tvrtka Greyp Bikes zaključili su drugu rundu investiranja i to s jednim sasvim posebnim partnerom. Naime, manjinski udio u tvrtkama Mate Rimca kupio je nitko drugi doli Porsche AG! 

Kako se kaže u priopćenju jutros stiglom u redakciju, cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja: postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U manje od jednog desetljeća sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

Dodao je kako je stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila izazov za cijeli život pa imaju još dug put pred sobom. 

- Ulazak u razvojnu suradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije, rekao je Rimac. 

- Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche-u te dodaje kako u Porscheu smatraju kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadaju da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju.

Ulaganje tvrtke Porsche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017., zaključuje drugu rundu investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima tvrtki Rimac i Greyp, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. S lipnjem 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video