Vijesti / Automobilizam

NOVI PRESRETAČI Policija dobila 26 novih vozila za 'lov' na prebrze

NOVI PRESRETAČI Policija dobila 26 novih vozila za 'lov' na prebrze

Na prometnice je stiglo 26 novih presretača, zavidnih performansi. Brzina i dalje ostaje jedan od glavnih razloga poginulih na prometnicama. Novi presretači, upravo bi i tu sliku trebali popraviti, piše portal Dnevnik.hr.

'Puno će napraviti u preventivne svrhe, jer svi skupa znamo kada vozači osjete da ih se nadzire da su policijski službenici na cestama, onda je njihovo ponašanje puno, puno bolje, odnosno u tim situacijama oni itekako poštuju prometne propise', kaže Josip Mataija iz ravnateljstva policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opremila se policija i novim motociklima. Stari su itekako odradili svoj posao, uglavnom u ljetnim mjesecima.

'Već u prvoj godini isplate troškove'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u pogledu presretača ističe njihovu višestruku isplativost, iako je riječ o automobilima, mahom Audijima A4 s 'moćnim motorima'.

'Oni već u prvoj godini isplate sve svoje troškove, ne samo troškove vozila, nego i održavanja za cijelo vrijeme eksploatacije. Omjer je takav da na jednu kunu u vremenu eksploatacije svaki do njih zaradi 4,3 kune. Dakle, to je nešto što je apsolutno isplativo', naglašava.

Ali nije poanta u tome, dodaje Božinović. Poanta je da se kontrolira brzina koja je jedan od najvećih razloga nesreća na našim cestama te da se samom nazočnošću presretača na cestama preventivno djeluje na vozače.

Sve ovo trebalo bi spriječiti broj smrtno stradalih. Samo u vikendu iza nas prometnice su odnijele šest ljudskih života.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci