POLICIJA UZELA na leasing preko 700 novih vozila

Središnji državni ured za javnu nabavu objavio je odluku o odabiru ponuditelja prema kojoj će se policajci u iduće tri godine voziti u Citroenovim i Fordovim automobilima. Na javni natječaj za nabavku putem leasinga javilo se sedam tvrtki s ponudama u dvije kategorije vozila, kompaktnoj (hatchback) i karavanskoj.

U prvoj kategoriji vozila izabrana je ponuda SG Leasinga, i to za 181 vozilo u vrijednosti 9,93 milijuna kuna. Nabavka je putem operativnog leasinga na 36 mjeseci, i to Citroen C-Elysee HDI čiji će najam mjesečno stajati oko 1.525 kn. U kategoriji 2 izabrana je ponuda PBZ Leasinga za najam Ford Focusa TDCI u karavanskoj izvedbi, a vrijednost nabave je 46,37 milijuna kuna, odnosno oko 2.363 kn mjesečno po vozilu. Za sva vozila je predviđena maksimalna godišnja kilometraža od 50.000 km.

Podsjetimo, Citroen C-Elysee je mala francuska limuzina namijenjena tržištima u razvoju, a glavna prednost joj je diskontna cijena. Stoga ne čudi što po sličnoj cijeni automobil nabavljaju i pružatelji Uberovih usluga prijevoza.

Kad je pak Ford u pitanju, radi se o marki koja nije strana policajcima. Svi se još dobro sjećamo policijskih Fordovih Escorta, koji su odavna otišli u vječna lovišta. Focus je daleko ozbiljniji model, jedan od najboljih u kompaktnom segmentu, piše portal Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije