Vijesti / Automobilizam

KAKO HRVATI sa svojim vozilima prolaze na tehničkom pregledu?

KAKO HRVATI sa svojim vozilima prolaze na tehničkom pregledu?

Tehnički pregled čeka nas svake godine, a budući da je prema podacima Centra za vozila Hrvatske prosječan automobil u 2016. bio star 12,73 godine, ne treba čuditi činjenica da mnogi imaju problema na tehničkom pregledu.

Kako bismo doznali nešto više o prolaznosti na tehničkom pregledu, u suradnji s ORYX Asistencijom proveli smo anketu na 2500 vozača, a rezultate možete pogledati u nastavku.


Zanimljivo je da čak 91% ispitanika smatra da njihov automobil zadovoljava uvjete za prolazak na tehničkom pregledu, međutim problemi se javljaju na samom dolasku na stanicu, što se može vidjeti iz gore navedenih rezultata.

Naime, čak 25% ispitanika palo je tehnički barem jednom, dok njih 8% više puta nije uspjelo zadovoljiti uvjete za prolazak tehničkog, što znači da dio ispitanika koji smatra da zadovoljavaju uvjete na kraju ipak ne prolaze na tehničkom.

Nakon pada na tehničkom, vlasnici problem rješavaju kupnjom dijelova u gotovini ili karticom na rate, a manji dio ispitanika posuđuje novac od prijatelja. Zanimljiv je podatak da je čak 86% ispitanika izjavilo da redovito servisira automobil, no unatoč tome iz rezultata se može vidjeti kako i oni koji su bili redoviti ponekad nisu uspjeli zadovoljiti uvjete na tehničkom, što je jednim dijelom i zbog gore spomenute prosječne starosti automobila od 12,73 godine.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!