MUP-ova NABAVKA Dva blindirana vozila za 13 milijuna kuna

Ministarstvo unutarnjih poslova za 13 milijuna kuna kupuje dva blindirana vozila visoke klase minimalne snage motora od po 460 konjskih snaga s nosačima za strojnice, senzorima za suzavac, gumama ‘otpornim’ na metke i sustavom za nužni izlaz. Specifikacije su to iz otvorenog postupka javne nabave objavljene u Narodnim novinama, a u natječaju se navodi kako je ‘zbog žurne situacije određen skraćeni rok za dostavu ponuda, u trajanju od 15 dana od dana slanja poziva na nadmetanje’. Nakon toga slijedi jednomjesečni rok o odabiru ponuđača. Nabava luksuznih vozila s balističkom zaštitom financira se sredstvima iz državnog proračuna.

U Ministarstvu unutarnjih poslova nam kažu da vozila kupuju za potrebe osiguranja štićenih osoba i stranih delegacija te da kupovina ovakvih limuzina nije hir već potreba te da takvim vozilima raspolažu sve europske policije, dok je naš vozni park ‘pregazilo vrijeme’. U svom vlasništvu policija trenutno ima jedno vozilo ovog tipa pa se u slučaju potrebe za ovakvom limuzinom koriste slična vozila Ministarstva obrane.

‘Vozila ove klase i opreme koriste se ovisno o sigurnosnim prosudbama i zahtjevima stranih delegacija, a konkretna se nabava obavlja i u cilju priprema Republike Hrvatske za predstojeće predsjedanje Europskom unijom kada se očekuje i veliki broj stranih delegacija i njihovih državnika… Napominjemo kako postojeća vozila koja MUP koristi ne odgovaraju opisanim potrebama s obzirom na njihovu starost i dotrajalost’, objašnjavaju u MUP-u.

Specifikacije iz natječaja koje MUP traži za ova dva vozila visoke klase s balističkom zaštitom ponajviše odgovaraju limuzinama BMW 7, Audi A8 i Mercedesu S klase, a svu sofisticiranu opremu koju vozila moraju imati isporučitelj će ugraditi prije no što policija preuzme automobile.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije