Vijesti / Automobilizam

NAJPRODAVANIJI Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi

NAJPRODAVANIJI Octavia najpopularnija u Hrvatskoj, Golf u Europi

Agencija za statistiku i analize JATO Dynamics već niz godina zadužena je za analizu podataka o zadovoljstvu kupaca automobila, kao i o prodaji vozila. U većini europskih zemalja najprodavaniji automobili nisu iznenadili, no pojavile su se iznimke poput npr. Švicarske, u kojoj je najprodavaniji automobil - Škoda Octavia. Za jednu od najbogatijih i najuređenijih svjetskih zemalja taj je podatak ipak iznenađujući.

Octavia je odnijela pobjedu u čak pet europskih zemalja, među kojima je i - Hrvatska. Najveći uspjeh ostvarila je i u Švicarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Poljskoj i Finskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naši susjedi Slovenci preferiraju Peugeot 3008, a očekivano je sklonost Nijemaca naklonjena Golfu, Francuza Cliju, Rumunja Daciji Logan, a Talijana Fiatu Pandi. Još jedno od iznenađenja je Republika Irska, u kojoj je najprodavaniji i najuspješniji automobil - Hyundai Tucson.

Što se ukupne prodaje u Europi tiče, najprodavaniji automobili su redom Volkswagen Golf, prodan u 413.576 primjeraka, slijedi ga Volkswagen Polo s 284.713 te Renault Clio s 275.664 prodana automobila, piše portal Autostart.24sata.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci