Vijesti / Automobilizam

'POVRATNICI' IZ RENT-A-CAR-a Islužena vozila ili dobra prilika?

'POVRATNICI' IZ RENT-A-CAR-a Islužena vozila ili dobra prilika?

Od automobila koje valja zaobići u širokom luku, auti koji se nakon radnog vijeka u nekoj rent-a-car tvrtki vraćaju na tržište postali su poželjna udavača. Razlog tome prije svega valja tražiti u promjeni u poslovanju rent-a-car tvrtki, koje sada vozila u svom posjedu zadržavaju oko šest mjeseci, dok su se nekada ti auti iznajmljivali kroz bitno dulji period.

U tih nekoliko mjeseci korištenja vozi ih, istina, više ruku, no ugovori o najmu nisu blagi i vozači koji unajme automobil na njega, u pravilu, dobro paze. Automobili-povratnici iz rent-a-cara stoga nisu (više) islužene 'mazge', a u potrazi za drugim vlasnikom nameću se cijenom osjetno povoljnijom od cijene istovjetnog, ali potpuno novog automobila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, rent-a-car automobili vraćaju se prvobitnom prodavatelju, ovlaštenom trgovcu za pojedinu marku vozila, koji automobil prije daljnje prodaje dotjera, dakle otkloni eventualne nedostatke. U prvom dijelu godine u Hrvatskoj je oko 18.000 automobila prodano rent-a-car tvrtkama. Veći dio tih vozila u prodaju će u druge zemlje, no neki će se ovoga mjeseca naći i na našem tržištu. Isplati ih se pogledati.


Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci