NOVOSTI ZA MOTORISTE Stižu manje tablice

Već prvoga dana primjene novoga pravilnika o registracijama i oznakama vozila hrvatski vozači su masovno počeli registrirati svoja vozila na novi način, izjavio je u utorak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, istaknuvši da je pojednostavljivanje i ubrzavanje procedura korak naprijed u približavanju potrebama građana.

No, osim novosti za sve vlasnike vozila na četiri kotača, napokon smo doživjeli i neku pozitivnu promjenu na temu motocikala. MUP je također izašao ususret motociklistima pa će pločice za motocikle bit prilagođene modelima motocikala.

Detaljnije, donesen je zakon u kojemu se propisuje izrada novih registarskih pločica za motocikle i mopede, po uzoru na druge europske zemlje. Hrvatska je jedina država u Europi koja je oznake na tablicama motocikala pisala u tri vodoravna reda, što je naravno rezultiralo estetski poprilično velikom pločicom. Upravo to bio je trn u oku svim motoristima i ljubiteljima dvokotačnih jurilica, čak su i kolege iz Moto Pulsa 2013. godine predlagale Ministarstvu različite dizajne koji bi se mogli implementirati u nove tablice, no sve je ostalo samo na ideji, piše portal autostart.24sata.hr.

Tek ove, 2018. godine to postaje stvarnost. Hrvatski motociklisti dobit će nove, manje tablice dimenzija 180 x 180 milimetara, identične one slovenskih susjeda, a mrvicu veće od talijanskih (175 x 175 mm).

Naravno, novi zakon i novi dizajn pločica na snagu stupaju tek 20. svibnja ove godine, a iz MUP-a pojasnili su da je to tako zbog toga kako bi se zalihe ‘starih’ tablica mogle potrošiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije