Vijesti / Automobilizam

VIDEO Rimac najavio novi automobil

VIDEO Rimac najavio novi automobil

Rimac Automobili su danas na svojim službenim stranicama objavili prvi teaser novog modela. Najavni video ne prati puno informacija, osim da se ovdje ne igra po pravilima. 'Why play by the rules, when you can change the game/zašto igrati po pravilima kada možete promijeniti igru', stoji u video najavi. Možemo samo pretpostavljati što to znači, ali svakako će biti zanimljivo vidjeti što je Rimac pripremio za ožujak i ženevski salon automobila.

U objavi na Facebook stranici pak jasno stoji kako se radi o hipersportskom automobilu, što potvrđuju i obrisi prednjeg kraja i silueta vidljivi nakratko u najavi. Atraktivni električni coupe djeluje daleko ozbiljnije od prethodnika, možda zbog nešto agresivnijih linija. U svakom slučaju, sve manje od 1.000 KS bilo bi razočaranje, kao i performanse lošije od Teslina Roadstera. A to znači sprint do 100 km/h za 1,9 sekundi i doseg od gotovo tisuću kilometara s 200 kWh baterijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, dosadašnji Concept One nudio se i u sportskoj Concept S izvedbi, a o broju proizvedenih i prodanih primjeraka može se špekulirati. Zadnji službeni podatak iz veljače prošle godine navodi osam primjeraka, ali i obećanje kako će novi model doživjeti veću nakladu, oko 20 primjeraka. Hoće li zato biti i dostupniji, nije poznato.

Mate Rimac je jutros na svom Facebooku profilu objavio fotografiju nekoliko kolega za laptopima i otkrio da će ovaj tjedan ući u povijest.

'Nevjerojatan početak godine, ali i nevjerojatan pritisak. Ovaj tjedan će ući u udžbenike iz povijesti. Usput, baš kao što je Amazon ostao vjeran njihovim stolovima, i mi ostajemo vjerni usranim hotelima', napisao je Mate Rimac na svom Facebook profilu, a objavu je uskoro uklonio.

Što je točno želio kazati Rimac i ima li to veze s novim automobilom, zasad nije poznato, prenosi portal Index.hr.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!