Vijesti / Automobilizam

ZAGREB AUTO SHOW Ovo su proizvođači koji izlažu svoje modele

ZAGREB AUTO SHOW Ovo su proizvođači koji izlažu svoje modele

Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu, koji se za građanstvo otvara u utorak u 15 sati vidjet ćemo rekordnih 133 premijere automobila, a na 70.000 m2 prostora Zagrebačkog Velesajma u svih raspoloživih 14 paviljona i otvorenom prostoru izlagat će 463 izlagača iz 34 zemlje.

Priječima direktorice Zagrebačkog Velesajma Dine Tomšić na najatraktivnijem i najposjećenijem sajmu se ove godine očekuje od 140.000 do 150.000 posjetitelja.
Osim 133 premijere automobila, od kojih je jedna svjetska vicepremijera (Mercedes C-klasa), tri europske vicepremijere i 36 hrvatskih premijera, organizatori najavljuju i brojne premijere gospodarskih vozila, motocikala i prvi put kampera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Između ostalih atraktivnih automobila posjetitelji će moći vidjeti novi Peugeot 508, Audi A6 i A7 Sportback, BMW X2, BMW X3 i BMW X4, Mercedes A-klasu i CLS, NOVI vw Touareg, Lexus LS, RC i LC i Toyotu Land Cruiser, Hyundai i30 Fastback, novi Nissan Leaf i Renault Megane R.S., Opel Insignia GSi i Insignia Country Tourer te Grandland X Ultimate, Ford Fiestu i Mustang, Citroen C4 Cactus i novi Berlingo...

Među izlagačima neće biti Rimac Automobila, koji svoj novi automobil C_Two u isto vrijeme predstavljaju na salonu automobila u New Yorku, a nisu željeli izlagati stari Concept_One.

- Salon automobila na Zagrebačkom velesajmu neprocjenjivo je vrijedan za gospodarstvo, turizam i ugostiteljstvo Zagreba i cijele Hrvatske, a ako sve bude prema planovima Hrvatska bi za oko dvije godine mogla dobiti i Svjetski kup u auto-reliju na čemu sada intenzivno radimo - kazao je gradonačelnik Milan Bandić, dodajući da bi za to trebala i podrška hrvatske Vlade u vidu garancije od milijun eura.

Ivo Ivančević iz HGK-ovog udruženja trgovine motornim vozilima istaknuo je da je u prvim mjesecima ove godine Hrvatska među prvima u regiji po prodaji novih automobila te ima što pokazati i na najavljenom sajmu.

Jednokratna ulaznica stoji 40 kuna (za umirovljenike 20 kn), a stalna ulaznica 130 kuna. Sajam će biti otvoren radnim danima od 10 do 21 sat (u utorak od 15-21 h), a vikendom od 9 sati, dok će u petak i subotu raditi do 22 sata. Najsretniji posjetitelj će postati novi vlasnik Toyote Yaris Hybrida.

 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci