Vijesti / Automobilizam

LED SVJETLA Opasnost na cesti?

LED SVJETLA Opasnost na cesti?

Zbog sve više pritužbi na farove modernih automobila, britansko Ministarstvo prometa oformilo je odjel čiji je zadatak bio ispitati je li problem upravo u sveprisutnoj LED tehnologiji.

Stručnjak za to područje Stephen Dixon istaknuo je kako vozači zaista percipiraju izvore svjetlosti LED tehnologije kao znatno intenzivnije u odnosu na druge izvore, prenosi portal autostart.24.sata.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'LED svjetla direktnija su i usmjerenija, za razliku od halogenih,koja više raspršuju svjetlosni snop, a osim toga, specifična plavo-bijela boja LED svjetla je sjajnija u mraku' objasnio je Dixon. Posljednjih godina povećana je upotreba LED svjetala, a svjetla koja bolje i dalje osvjetljavaju cestu u pojedinim verzijama automobila automatski se prilagođavaju i situaciji u prometu.

Britanska tvrtka RAC, koja se bavi asistencijom i pomoći na cestama (nešto poput HAK-a), tvrdi kako LED svjetla predstavljaju opasnost za sigurnost prometa.

Posljednjih su godina farovi znatno napredovali i dok to ide u korist vozača automobila s takvim svjetlima, s druge strane oni predstavljaju neželjeni sigurnosni rizik za vozače koji voze ususret, pa čak i za vozače koji iz bočnih ulica ulaze u raskrižje.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci