ZAGREB AUTO SHOW Danas od 15 sati je otvoren za građanstvo

Otkrivanjem europske vicepremijere, novog Volkswagen Touarega, otvoren je novinarski dio Zagreb Auto Showa. Nakon cjelodnevnih predstavljanja automobila za novinare, u 15 sati se salon otvara za građanstvo.

Na Zagrebačkom Velesajmu će na 70.000 m2 u svih raspoloživih 14 paviljona i otvorenom prostoru biti izloženo rekordnih 133 premijere automobila, od čega jedna svjetska vicepremijera (Mercedes C-klasa), tri europske vicepremijere i 36 hrvatskih premijera, organizatori najavljuju i brojne premijere gospodarskih vozila, motocikala i prvi put kampera.

Jednokratna ulaznica stoji 40 kuna (za umirovljenike 20 kn), a stalna ulaznica 130 kuna. Sajam će biti otvoren radnim danima od 10 do 21 sat (u utorak od 15-21 h), a vikendom od 9 sati, dok će u petak i subotu raditi do 22 sata. Najsretniji posjetitelj će postati novi vlasnik Toyote Yaris Hybrida, a organizatori očekuju 150.000 posjetitelja.

Tako će u Zagrebu biti europska vicepremijera novog VW-ove SUV perjanice Touarega, dok će Audi predstaviti svoj novi model A6, kao i njegovu peterovratnu kupe varijantu – drugu generacija Audija A7 Sportback. Mercedes će, pak, uz redizajn svoje C-klase i potpuno novu A-klasu, izložiti neposrednog konkurenta A7 Sportbacku – model CLS.

A ni treći njemački premium proizvođač BMW neće im ostati dužan – izlažu BMW X2, BMW X3 i BMW X4, pa Seriju 2 Active Tourer, sportski BMW M5 te pravu atrakciju BMW i8 Roadster. Uz niz Minijevih modela, ali i BMW motocikala. Dakako, motocikli će tradicionalno zauzeti galeriju paviljona 5, dok će bogata ponuda izlagača prateće industrije biti u najvećem paviljonu 6.

Kupeovsku limuzinu koja je već izazvala veliko zanimanje u Ženevi u Zagrebu predstavlja i Peugeot s novom, drugom generacijom modela 508, a uz njega će hrvatsku premijeru imati i novi Peugeot Partner te redizajnirani Citroen C4 Cactus. Jedan od najatraktivnijih dijelova salona će biti izložbeni prostor na kojem će biti Porsche s modelima 718 Boxter GTS, Porsche 911 GT3, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, Porsche Macan GTS i Porsche Cayenne Turbo, a pored njih i modeli Lamborghinija te Bentleya.

Opelove zvijezde su Insignia GSi i Insignia Country Tourer te Grandland X Ultimate. Na Nissanovu će izložbenom prostoru zvijezda biti nova druga generacija električnog Nissan Leafa, a zvijezda na Renaultovu štandu bit će novi Renault Megane RS, a na Daciji novi Duster. Toyota će u Zagrebu predstaviti hibridne modele C-HR, Yaris, RAV4, Auris, Prius i Prius Plug-in, a hrvatsku premijeru će imati Toyota Land Cruiser, dok će na Lexusovom štandu biti tri premijere – modeli LS, RC i LC. Mazda u Zagreb dovodi redizajniranu ‘šesticu’, kao i ostale aute iz svoje game, baš kao i Suzuki, dok će Seatove zvijezde biti nova Arona i Ateca FR. Hyundai će imati hrvatsku premijeru i30 Fastbacka, kao i sportski i30N, električni Ioniq i novu Konu. Cijelu svoju gamu modela izložit će i Ford, od nove Fieste i osvježenog EcoSporta do sportskog Focus RS-a i kultnog Mustanga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije