Vijesti / Automobilizam

OTVORENJE SEZONE Međunarodna karting utrka ovog vikenda u Novom Marofu

OTVORENJE SEZONE Međunarodna karting utrka ovog vikenda u Novom Marofu

Otvorenje domaće karting sezone zakazano je za 14. i 15. travnja na stazi Karting centra 'ST Rauš' nadomak Novog Marofa. Organizator prve ovogodišnje međunarodne utrke '1. nagrada Cobre 1234' je virovitički Auto moto karting klub Cobra koji na startu u devet raspisanih klasa očekuje više od 80 vozača iz nekoliko zemalja okruženja.

Utrka se, uz Prvenstvo Republike Hrvatske, boduje i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, državna prvenstva Slovenije i Srbije, slovenski međunarodni SportStil Cup i Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a. Najviše će, očekivano biti vozača Hrvatske i Slovenije, a svi će nakon subotnjih cjelodnevnih slobodnih treninga u nedjelju, 15. travnja, voziti po dvije bodovne utrke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gotovo 15-tak najmlađih vozačica i vozača, onih od svega 5 do 8 godina očekuje se u početničkoj klasi 'Baby kart', u kojoj su neovisno o rezultatu na kraju simbolično – svi pobjednici.

Jednu od zasigurno najbrojnijih klasa Rotax Micro Max predvodit će Koprivničanin Leon Zelenko, prošle godine drugi u svjetskom poretku svoje klase u Rotax grupaciji i hrvatski prvak. Zasigurno će zanimljivi biti ogledi i u klasama Rotax Max Junior i Senior, kao i Rotax Mini Max i Minikart.

Iz aktivnih nastupa u kartingu, nakon najvišeg priznanja Zlatne kacige HAKS-a i tri uzastopna naslova državnog prvaka klase Minikart povukao se mladi 12-godišnji vozač AK RI autosport Adrien Mesec.

Skupinu odraslih i iskusnijih kartingaša predvodi još jedan prošlogodišnji dobitnik Zlatne kacige HAKS-a i trostruki državni prvak Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u klasi Rotax DD2 Master. Od domaćih asova u klasama KZ2 i KZ2 Master vrijedi spomenuti adute domaćina i organizatora AMKK Cobra Virovitica, državne prvake Marka Kranjčeca i Nikolu Samaržiju. Od znanih domaćih vozača uspješnu sezonu zasigurno najavljuju i prvak CEZ-a Jan Pokos (AKK Zanatlija Zagreb) i povratnik u redove ponovo oživjelog i matičnog mu AKK Ivanić Damian Sekulić, iza kojih je višegodišnja uspješna karting karijera.

Zanimljeve oglede hrvatskih kartingaša s kolegama iz zemalja okruženja moći će se gledati prvo u jutarnjim službenim treninzima što počinju u 7.30 sati, potom treninzima s mjerenjem vremena za startne pozicije od 10.40 sati, a prvi set od osam bodovnih utrka kreće u 13.15 sati. Drugi je na rasporedu od 16.10 sati, a proglašenje najuspješnijih s podjelom sportskih priznanja predviđeno je u 19 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci