Vijesti / Automobilizam

MUP UPUTIO APEL MOTORISTIMA 270 obitelji osjetilo je gubitak najmilijih

MUP UPUTIO APEL MOTORISTIMA 270 obitelji osjetilo je gubitak najmilijih

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim je internetskim stranicama objavilo pismo zaljubljenicima u motocikle, nakon najnovijih smrtnih stradanja, u kojem apelira da 'poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu', pomognu da svako njihovo putovanje završi sretno na željenom odredištu.

'Poštovani zaljubljenici u motocikle, potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje. Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!', piše MUP.

Na hrvatskim cestama u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista, a to znači da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, ukazuju iz MUP.

Ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih, upozoravaju te naglašavaju da neumorno upozoravaju na opasnost koja prijeti vozačima na dva kotača te savjetuju kako takvu vožnju učiniti što sigurnijom s ciljem da spase barem jedan ljudski život ili spriječe neko drugo teško stradavanje.

'Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu. Sretan i siguran put žele vam vaši plavci!', stoji u apelu MUP-a.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!