Vijesti / Sport

Zoran Kastel odlazi u Saudijsku Arabiju

Zoran Kastel odlazi u Saudijsku Arabiju

Još jedan varaždinski trener odlazi iz našeg grada. Poput Ivankovića i Dalića, i dojučerašnji trener Varteksa Zoran Kastel tražit će sreću u Aziji, preciznije u Saudijskoj Arabiji, gdje će u Al Taawonu biti pomoćni trener suigraču iz Varteksa Mladenu Posavcu.

- Prijatelj Mladen me zvao da idem s njime, morao sam brzo donijeti odluku, a prihvatio sam je jer sam željan napraviti neki iskorak u karijeri – otkiro nam je u telefonskom razgovoru Zoran Kastel.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kastel je jedan od najomiljenijih ljudi na varaždinskoj nogometnoj sceni, radom, požrtvovnošću i skromnošću simpatije javnosti sticao je još od igračkih dana te je bio i kapetan Varteksa, kluba u kojem je nakon rodne Slavonije pronašao igračku afirmaciju.

I kao trener bio je vrlo uspješan, počeo je u omladinskom pogonu matičnog kluba, dokazao se i kao trener Kotoribe, Podravine i Ivančice, a posljednju sezonu proveo je u Varteksu, s kojim je postizao odlične rezultate. Kako je rekao, s njima se rastaje u korektnim odnosima.

- Žao mi je što nisam uspio dovršiti svoj posao u Varteksu, ali im je bilo drago zbog mene jer idem na bolje, a njima prepuštam odličnu ekipu s kojom mogu postići puno toga uz kvalitetan rad i nadam se da će uspjeti pronaći adekvatnu zamjenu za mene. – rekao je Kastel.

Kastel će kao pomoćnik kolege Mladena Posavca voditi U-23 momčad Al Taawona. Prvenstvo počinje 22. studenoga, a već su postavili neke planove i ciljeve.

- Na nama je da po dolasku pokušamo ustrojiti omladinsku školu i napraviti dugoročan plan kako bismo pripremili igrače za ulazak u prvu momčad – otkrio nam je.

Na kraju razgovora, rekao je kako bi bilo odlično kad bi svi treneri mogli nastaviti raditi u Hrvatskoj, ali zbog uvjeta koji vladaju ne samo u hrvatskom nogometu, već i u gospodarstvu, to trenutno nije moguće.

- Teško mi je bilo donijeti odluku, nije lako napustiti sve što imam tu, i ženu i djecu, ali uvijek se mogu vratiti ovdje – zaključio je Zoran Kastel.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci