Vijesti / Sport

Sara Kolak otputovala na Svjetsko prvenstvo u Londonu: 'Ovo čekam cijelu godinu'

Sara Kolak otputovala na Svjetsko prvenstvo u Londonu: 'Ovo čekam cijelu godinu'

Bez mnogo pompe, kakvu biste očekivali kad je u pitanju olimpijska pobjednica, 22-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak otputovala je u srijedu iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman za London, na svoje prvo seniorsko Svjetsko prvenstvo u atletici. U njezinoj pratnji bio je trener Andrej Hajnšek i nitko drugi.

- Super se osjećam, zdrava sam, a to mi je najbitnije. To sam čekala cijelu godinu. Za ovo se svi pripremamo, to je najbitnije natjecanje ove sezone - rekla je aktualna olmpijska pobjednica u bacanju koplja, koja je posljednji dio priprema za SP provela na Rogli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bez presinga

- Temperatura je bila odlična, tako da se nismo kuhali u Celju. Zadovoljni smo, napravili smo sve što smo planirali.

Sara u London, na svoje prvo seniorsko SP dolazi s najboljim rezultatom sezone (68,43 metra) i novim hrvatskim rekordom, ali tvrdi da se u njezinom pristupu ništa nije promijenilo u odnosu na ranija natjecanja, na kojima nije bila u krugu glavnih kandidatkinja za odličja.

- S moje strane ne vidim nikakav presing. Bitno je što ja očekujem, što ja mislim, kako se ja osjećam. S drugim stvarima, na koje ne mogu utjecati, uopće se ne opterećujem. Ja ću dati sve od sebe, prvo u kvalifikacijama. Korak po korak, pa što bude - bude.

Ni Sarin trener Andrej Hajnšek nije čovjek koji će se razmetati prognozama.

- Prvo trebamo ući u finale. U nedjelju će biti jaka borba, jer mislim da će trebati prebaciti 63 metra. Mislim da je Sara to spremna učiniti, tako da idemo u borbu.

Jako natjecanje

- Bila je favorit u Bydgoszczu (na EP-u za mlađe seniore) i dobro se s tim nosila. No, sad nije favorit. Tu je puno drugih cura koje imaju medalje sa svjetskih prvenstava, a mi prvi put putujemo na svjetsko prvenstvo. Nakon Rija sam rekao da nam trebaju dvije godine da dođemo na razinu koju je bacila tamo, da to konstantno prebacuje. Vidjet ćemo je li već na toj razini ili ćemo trebati pričekati još jednu godinu. Napravili smo pomak u svim segmentima. Vidjet ćemo što to znači u finalu - zaključio je Andrej Hajnšek.

Ove je sezone najžešće bitke vodila sa svjetskom rekorderkom, iskusnom Čehinjom Barborom Špotakovom, ali nikoga od konkurentica ne izdvaja posebno.

- Sve cure koje su se kvalificirale, sve koje uđu u finale su konkurentice. Bit će jako natjecanje. Svi se spremamo za to. Bit će zanimljivo. Svaka bacačica je konkurentica, ali i ja sam sama sebi. Ne opterećujem se s drugima. Bitno je da odradim tehnički ono što trebam i to je to - kazala je simpatična Ludbrežanka.

Potpora Janice Kostelić

Državna tajnica za sport Janica Kostelić također je došla otpratiti Saru.

Do novog susreta neće proći mnogo vremena, jer će Janica ići u London bodriti hrvatske atletičarke i atletičare u nastojanjima da još jednom pokore konkurenciju, kao što je to bio slučaj sa Sandrom Perković i Sarom Kolak prije godinu dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

- Pokušavam sve naše sportaše pratiti što više mogu. Nadam se finalu Sare i Sandre. Od sportaša uvijek možemo nešto očekivati. Uvijek se nađe netko tko je u pravom trenutku u dobroj formi i koji nas možda čak i iznenadi nekim boljim rezultatom, nego što smo se i sami nadali. Najbitnije je da su svi zdravi - rekla je najuspješnija hrvatska olimpijka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci