Vijesti / Sport

KUP Varaždin odnio pobjedu, Šoštarić zabio za nadu Varteksa u uzvratu

KUP Varaždin odnio pobjedu, Šoštarić zabio za nadu Varteksa u uzvratu

Prva utakmicu polufinala županijskog nogometnog kupa otišla je na stranu Varaždina rezultatom 2:1. Po ugodnom vremenu gledatelji su svjedočili različitim poluvremenima, prvom u kojem su za Varaždin zabili Prahić i Težak, a za Varteks Tihomir Šoštarić, dok je drugo poluvrijeme proteklo bez golova.

I više nego dobra atmosfera za polufinale županijskog kupa, okupljenih 1200 gledatelja i želja za pobjedom s obje strane - svi preduvjeti za dobru utakmicu su bili tu, samo su golovi nedostajali. U lijepom su se broju okupili White Stonesi za ovu utakmicu te su 'Bumbare' bodrili od prve do posljednje minute.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, i simpatizeri Varaždina su s druge strane pljeskom ispratili pokušaje i pogotke svoje ekipe. Prvo je poluvrijeme prošlo u znaku Varaždina. Trener Orehovec odlučio se na varijantu s 5 igrača u zadnjoj liniji, ali ni to mu nije pomoglo jer su Bamidele i Kolarić probijali Varteksovce po boku. 

Izabranici trenera Orehovca odolijevali su napadima Varaždina sve do 28. minute kada nakon loše reakcije gostujuće obrane nakon prekida Prahić šalje loptu u gol.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak Varaždina. Ponovno se obrana 'Bumbara' zaigrala i praktički poklonila šansu Varaždinu, a poklon je rado prihvatio Težak i poentirao za 2:0. Nije to obeshrabrilo Varteksovce koji su se na krilima Stonesa polako počeli rješavati početnog grča i (pre)velikog respekta prema suparniku. 

Pokazali su tada Varteksovci da nisu došli samo 'spustiti gaće' te su preko Šoštarića uhvatili priključak i izazvati erupciju oduševljenja na Zapadu Desno. 'Šole' je na malom prostoru izbacio Mesarića i bez problema matirao Gavranovića.

Zaigrali su se nekoliko trenutaka kasnije navijači Varteksa i u navijačkoj pjesmi povezali najstariji zanat na svijetu, Zdravka Mamića i današnjeg protivnika te je glavni sudac Jelić odlučio nakratko prekinuti susret. 

Drugo je poluvrijeme proteklo mirnije, bar na terenu. Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, bez nekih posebnih prilika, gledatelji i nisu gledali atraktivni nogomet.

Na kraju utakmice obje su strane dobile pljesak okupljenih. Strateg Varaždina Kovačević nije uspio u svom naumu rješavanja mjesta finalista već u prvoj utakmici, a 'Bumbari' mogu biti sretni jer imaju aktivan rezultat za uzvrat.

> FOTO Pogledajte kakva je bila atmosfera na utakmici Varaždina i Varteksa

Uzvratna utakmica na rasporedu je u srijedu, 2. svibnja, s početkom u 17 sati.

NK Varaždin - NK Varteks 2:1 (2:1)
Prahić 28', Težak 35', Šoštarić 40'
Gledatelja: 1200
Suci - Jelić, Stolnik, Hantak

  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci