Promo

PARKOVI Neka vaš vrt zablista i ove jeseni uz odličnu ponudu Gradske vrtlarije

PARKOVI Neka vaš vrt zablista i ove jeseni uz odličnu ponudu Gradske vrtlarije

Idealno je vrijeme za sadnju grmlja, drveća i voćaka, osobito onog s baliranim ili golim korijenom. A sve za jesen u vrtu pronaći ćete u Gradskoj vrtlariji Parkova, Gustava Krkleca 1 u Varaždinu - mjestu na kojem i najzahtjevniji kupac može pronaći kvalitetno bilje za uređenje svoje zelene oaze, uz stručne savjete inženjera i sve ostalo potrebno za sadnju, a sve to po najpovoljnijim cijenama. 

Jesen je došla dostojanstveno. S kišom i prohladnim noćima i ugodnim dnevnim temperaturama. Kad su nam već vremenske prilike idealne, red je da i mi svoje vrtove i dvorišta darujemo odgovarajućom njegom kako bi ih se pripremilo na zimu.

Dvorišta i vrtove tijekom jeseni treba pripremiti za zimsko mirovanje, pograbljati i sakupiti otpalo lišće i trule plodove, prozračiti travnjake, ukloniti odumrlo jednogodišnje bilje te isplanirati sadnju lukovica, višegodišnjeg cvijeća, grmlja i drveća. Upravo je jesen idealno vrijeme za sadnju grmlja, drveća i voćaka osobito onog s baliranim ili golim korijenom.

Prednost jesenskoj sadnji daje još uvijek toplo ali i vlažno tlo, koje je idealan medij za razvoj korijenovih dlačica. Do zime se u takvom mediju razvije jači korijenov sustav te je biljka na proljeća spremna za novu vegetaciju.

U Gradskoj vrtlariji u Varaždinu, osim grmlja, voćaka i drveća, pronaći ćete i lukovice te cvatuće vrste za jesensku sadnju te popratni asortiman za svakog vrtlara: namjenska peletirana gnojiva, sitni vrtlarski alat, supstrate za pospješivanje sadnje, raznovrsno listopadno i zimzeleno grmlje, ruže, drveće te veliki izbor voćnih sadnica. Gradska vrtlarija ima sezonsku ponudu raznobojnih krizantema (multiflora).

Počeli su i s akcijskom prodajom Thuje occidentalis 'Smaragd' iz vlastite proizvodnje. Prilikom kupnje ove vrste dobiti ćete popust od 30%, bez obzira na veličinu biljke. U vrtnom centru Parkova, osim bogate ponude raznolikih biljnih vrsta i pratećeg asortimana, stručno osoblje sa dugogodišnjim iskustvom u hortikulturi kupcima će uvijek pomoći u odabiru biljaka i savjetovati oko sadnje i održavanja bilja.

Od strane inženjera kupci mogu zatražiti i izradu projekta okućnice ili drugog prostora. Jesen je doista osebujna s bojama, mirisima i okusima svega što nam pruža. Mnogo je posla za vrtlare tijekom jeseni ali svaki istinski vrtlar zapravo uživa radeći sa svim tim čarima prirode.

Vrtni centar Parkova nudi vam kompletan asortiman za uređenje okućnica i vrtova! Radno vrijeme je radnim danom od 7 do 18 sati, subotom od 7 do 13 sati. Kontaktirati ih možete i na broj telefona 042/330-082.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.