Promo

GIMNAZIJA ŽIGER Održan Dan otvorenih vrata, sljedeći 10. ožujka

GIMNAZIJA ŽIGER Održan Dan otvorenih vrata, sljedeći 10. ožujka

 subotu, 17.veljače 2018. u 'Gimnaziji Žiger' održan je Dan otvorenih vrata. Još jednom Privatna varaždinska gimnazija zauzela je svoj dio pozornice i otvorila se svojim budućim učenicima.

- Mnogo naših sugrađana ne zna da u Varaždinu djeluje Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti, i to već 14 godina. Svi znaju za Školu stranih jezika – Žiger u ulici Stanka Vraza 37, a malo ih je koji znaju za 'Gimnaziju Žiger', kako nas odmilja zovu naši učenici i roditelji“ – kaže profesorica Irena Žiger koja je osnovala 'Školu stranih jezika – Žiger' i 'Privatnu varaždinsku gimnaziju'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nalazimo se i djelujemo u istoj zgradi. Za razliku od škole stranih jezika, Gimnazija Žiger je manja, kompaktna škola, inspirirana potrebama svojih učenika. U pozitivnom međuodnosu učenika i profesora neprestano crpi svoju snagu i kvalitetu, dokazujući da se do uspjeha može doći na lakši, vedriji način, nego što je to uobičajeno misliti. Škola smo koja svakom učeniku pruža individualizirani pristup u nastavi, uvažavajući osobne razlike i potrebe, te razvija vještine i znanja kojima se u drugim školama ne poklanja pažnja, primjerice vještine javnog govorenja, debate, gledanja filma kao umjetničkog ostvarenja, razvijanja analitičkog i kritičkog razmišljanja, osmišljavanja projekata, korištenja stečenog znanja u praktičnim situacijama – nadodaje profesorica Žiger.

U vedroj atmosferi i ozračju na danu otvorenih vrata, učenici osnovnih, ali i srednjih škola, njihovi roditelji i prijatelji mogli su upoznati program rada Gimnazije, nastavnike škole te sadašnje i bivše učenike. Iz prve ruke vidjeli su jedan praktični pokus na nastavi Biologije te tko je bolji u debati koju uvježbavaju kroz nastavu Govorništva.

Mogli su pokazati opće znanje i kulturu na zanimljivom i poučnom kvizu te osvojiti nagrade, a pritom se koristiti najsuvremenijom tehnologijom u nastavi. Da nastava Povijesti nisu samo puke činjenice i godine, nego zanimljiva priča puna artefakata iz svih dijelova svijeta i povijesnih razdoblja, dočarao je profesor povijesti.

Ovaj ugodan doživljaj subotnjeg jutra želimo ponoviti te za vas ponovno otvaramo svoja vrata u subotu, 10. ožujka 2018. u 10.00 sati.

Iskoristite priliku i dođite nas upoznati, poručuju iz 'Gimnazije Žiger', a možete ih pratiti i na Facebook stranici --> https://www.facebook.com/Privatna-vara%C5%BEdinska-gimnazija-s-pravom-javnosti-1375071352748886/

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!