Promo

ORGANSKA POLJOPRIVREDA

PRO-ECO Najbolja organska gnojiva za vaše trajne nasade

PRO-ECO Najbolja organska gnojiva za vaše trajne nasade
PRO ECO

Ekološki uzgoj zahtjeva određene standarde te je dozvoljena isključivo uporaba organskih certificiranih gnojiva. Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu, svakako odaberite organska peletirana gnojiva tvrtke Pro-eco.

Dolaskom jeseni počinje pravo vrijeme za jednu od najvažnijih agrotehničkim mjera - gnojidbu trajnih nasada. Pravovremenom i pravilnom gnojidbom održava se potrebna razina hraniva u tlu i ravnoteža među pojedinim hranjivim elementima neophodnim za normalan rast i razvoj kultura, a u tlo se vraćaju hraniva iznesena uslijed vegetativnog rasta mladica, izboja i korijena kao i razvoja plodova.

Ekološki uzgoj zahtjeva određene standarde te je dozvoljena isključivo uporaba organskih certificiranih  gnojiva.  Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu, svakako odaberite organska peletirana gnojiva tvrtke Pro-eco

01ee0313cea9f94323da94fa7a485969.jpg?v=2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrhunske su kvalitete, jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima, a s obzirom na odnos hraniva i samu cijenu gnojiva, broj zadovoljnih kupaca Pro-eca svake se godine povećava. Naime, po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij), Pro-eco gnojiva imaju najnižu cijenu, jer visoki udio hraniva smanjuje količinu gnojiva koje se treba unositi u tlo.

Koje su prednosti gnojiva Pro-eco?
▶hraniva se sporo otpuštaju što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu
▶ne degradiraju tlo
▶ne zagađuju podzemne vode nitratima
▶popravljaju mikrobiološka svojstva i struktura tla te sadržaj humusa
▶već  7 - 10 dana nakon gnojenja hraniva su dostupna korijenu sadnice
▶hraniva se otpuštaju ravnomjerno, prema potrebama biljke >> ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, već ih biljka u potpunosti usvaja
▶gnojiva su u obliku granula čime su laka za rukovanje
dostupna su u praktičnim kanticama od 4 ili 5 kg te vrećama od 25 kg
▶posjeduju certifikate za organsku poljoprivredu

*Za više informacija javite se i direktno stručnjacima u PRO ECO - KONTAKT.

Cilj gnojidbe je da sadržaj i količinu hraniva u tlu i u biljci održavamo u optimalnim vrijednostima čime potičemo bolji vegetativni i generativni razvoj biljaka i kvalitetu plodova.

50492032cd71108058c4212946b365e3.jpg?v=2

Ujedno unosom organske tvari popravljamo sadržaj humusa, vodozračne odnose i samim time teksturu i strukturu tla. Veći sadržaj organske tvari u tlu ima višestruko povoljno djelovanje: u sušnim periodima na sebe veže vlagu i zadržava je u tlu, dok u uvjetima prekomjerne vlažnosti popravlja ocjeditost i prozračnost.

Gnojidbu trajnih nasada čine: meliorativna gnojidba prije podizanja nasada, osnovna gnojidba mladog nasada i osnovna gnojidba nasada u rodnosti.

Meliorativnom gnojidbom gnoji se na zalihu i na veće dubine stavljajući težište na unos organske tvari čime se povoljno djeluje na sadržaj humusa. Po potrebi se unose gnojiva s povećanim sadržajem hraniva s ciljem podizanja plodnosti tla. Gnojiva se zaoravaju na punu dubinu rasprostiranja korijena (45-60 cm), a težište se stavlja na gnojiva koja sadrže veću količinu fosfora i kalija jer su ona slabo pokretna u tlu.

Gnojidba mladog nasada u prvoj i drugoj godini odvija se na način da se sadnice voćaka i maslina gnoje pojedinačno, a zona gnojidbe mora biti nešto šira od oboda krošnje. S obzirom da se u tom periodu koriste hraniva koja su dodana meliorativnom gnojidbom i da još nema roda, već je u prvim godinama intenzivan rast mladica i debla, potrebno je dodati gnojiva s izjednačenim sadržajem dušika, fosfora i kalija kao i vršiti prihranu dušičnim gnojivima (obično početkom vegetacije).

352fd11b5b7393cb7011600d12659e3a.jpg?v=2

Osnovnom jesenskom gnojidbom nadoknađujemo berbom iznesena hraniva i dodajemo potrebne elemente. Ona se obavlja nakon berbe kada sadnice ulaze u fazu mirovanja.

U Pro-ecu iz asortimana ILSA gnojiva pronađite različite formulacije NPK gnojiva Bioilsa 7:7:7, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Enekappa 7:0:21, Granosano Evo 6:16:0. U ponudi se nalazi i dušična prihrana Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5. Novost u ponudi je Ilsaneem - dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače Neem ulja. Ilsaneem djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

U asortimanu su i ekološka peletirana gnojiva StyriaFert austrijskog proizvođača Agro Power: StyriaFert N+, StyriaFert Veggie, StyriaFert Powerkorn, StyriaFert NP, StyriaFert NPK.

Da bi se odredila optimalna količina gnojiva, formulacije i njihova kombinacija, svakako preporučamo napraviti analizu tla,  a za više nam se informacija obratite se Pro-eco timu na jedan od navedenih kontakata.

Sve dodatne informacije potražite na Internet stranici, Facebook stranici, ili direktno kod tima stručnjaka.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video