Promo

SENIOR FIT

SAVJET Zašto je vježbanje u starijoj dobi i više nego poželjno?

SAVJET Zašto je vježbanje u starijoj dobi i više nego poželjno?
TTS Sport centar

S godinama dolaze određeni problemi koje zahvaćaju ljude kao što su teža pokretljivost, bolovi u zglobovima, artrofija mišića i slične tegobe koje stvaraju začarani krug sve manje aktivnosti osoba starije dobi.

Kako bi taj trend promijenili i dali priliku ljudima treće životne dobi da što kvalitetnije
provode svoje vrijeme TTS Sport centar Varaždin i CrossFit Varaždin organizirali su grupu SENIOR FIT koja se održava utorkom i četvrtkom od 8:00 sati!

Riječ je o vođenom treningu koji se sastoji od: zagrijavanja, razgibavanja, laganih aerobnih vježbi,vježbama snage te ravnoteže, stabilizacije, ali sve u okviru mogućnosti polaznika, kako bi vježbanje bilo istovremeno sigurno i korisno.

Zašto je vježbanje u starijoj dobi i više nego poželjno?
- Učinkovit način poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog statusa žena i muškaraca
- Fizička aktivnost ima ogroman pozitivan utjecaj na zdravlje te dubok utjecaj na mentalno i emocionalno zdravlje starijih osoba.
- S godinama se povećava gubitak gustoće kostiju što dovodi do veće izloženosti riziku od prijeloma kostiju. Sami treninzi povećavaju gustoću kostiju i smanjuju rizik od fraktura.
- Mišić je aktivno tkivo koje troši kalorije, a trening povećava rad metabolizma i do 15%, što je veoma korisno za dugoročnu kontrolu težine, s kojim se problemom često susreću starije osobe.
- Istraživanja pokazuju da promjene načina života, kao što je fizička aktivnost, ima jak utjecaj na smanjenje rizika od dijabetesa, kao što i pomažu osobama u kontroliranju svoj dijabetes.
- Rizik od bolesti srca znatno se smanjuje. Uz to, istraživanja pokazuju da srčani bolesnici ne dobivaju samo na snazi i fleksibilnosti, već se povećava njihov aerobni kapacitet.
- Trening također povećava fleksibilnost i ravnotežu, s čime se smanjuje vjerojatnost
iznenadnih padova.

Ako želite da vaši najdraži na najkvalitetniji način održavaju svoje psiho- fizičko zdravlje, istovremeno se druže i zabavljaju, a sve to pod budnim oko licenciranih i iskusnih trenera, javite se TTS Sport Centru e-mailom ([email protected]), pozivom na broj 042 490 850 ili osobnim dolaskom u centar!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video