Promo

Brže i efikasnije do rješenja sporova

ODVJETNIČKO DRUŠTVO HZB Rujan u Varaždinu donosi novu konferenciju za poduzetnike

ODVJETNIČKO DRUŠTVO HZB Rujan u Varaždinu donosi novu konferenciju za poduzetnike
PR fotografija

Odvjetničko društvo Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje i Gradom Varaždinom, u četvrtak 26. rujna 2019. organizira konferenciju za poduzetnike – „Brže i efikasnije do rješenja sporova“

Poduzetnici se u svakodnevnom radu susreću s raznim poslovnim izazovima, a među njima su i brojni konflikti i sporovi. Neki poduzetnici zbog nedostatka resursa sporove uopće ne rješavaju, a drugi pak, ne znajući za druge opcije - ulaze u mukotrpne, dugotrajne, skupe i rizične parnice.

Mnogi poduzetnici još uvijek nisu upoznati s jeftinijom i bržom alternativom sudskoj parnici – medijacijom. Medijacija omogućava brzo rješavanje sporova - neovisno o njihovoj vrsti, i potpunu kontrolu nad postupkom i nad postignutim rješenjem.

U medijaciji stranke za razliku od sudskog postupka, pokušavaju pronaći rješenje spora koje će zadovoljiti interese obiju strana, te su često u prilici upravo zbog postignute nagodbe nastaviti poslovnu suradnju.

Odvjetničko društvo Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje i Gradom Varaždinom, u četvrtak 26. rujna 2019. organizira konferenciju za poduzetnike – „Brže i efikasnije do rješenja sporova“.

„Pozivamo sve zainteresirane za razvoj vlastitih medijacijskih kompetencija, ali i općenito informiranje o samim postupcima i potencijalnim rezultatima medijacije i mirenja, da nam se pridruže na konferenciji. Registracija počinje u 13:30 sati u Palači Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin. Konferencija je besplatna za sve sudionike ali je prijava za sudjelovanje obvezna i možete ju obaviti na internet stranici odvjetničkog društva.“ – poručuje svim poduzetnicima Kristina Bajsić Bogović, odvjetnica i izmiriteljica te jedna od organizatora i predavača na ovoj konferenciji.

„Danas se svaki raskid ugovora u poslovanju i svaka parnica smatra poslovnim neuspjehom. Sudionicama ove konferencije predstavit će se način kako konflikte i sporove koje tretiraju velikim problemima, pretvoriti u velike poslovne prilike. Medijacija stvara svijest kod poslovnih partnera kako je druga strana razumna i odgovorna te sigurnija za razvijanje poslovnih odnosa.

Medijacijom se poslovni sporovi mogu rješavati izvan suda, čime se štedi novac i vrijeme, a učvršćuje se poslovni odnos. Primjenom principa medijacije u poslovanju, osim sprječavanja financijskih gubitaka i gubitaka poslovnih partnera, sprječava se i gubitak radnika te se osigurava skladno ozračje u društvu.

Radnici u tom slučaju sa sigurnošću znaju da će prilikom sukoba i razlike u mišljenju biti saslušani, uvaženi i da će svaki podignuti ton ili upotreba sile biti kontraproduktivni.“ - dodaje Kristina, te poziva sve poduzetnike da se pridruže konferenciji u Varaždinu kako bi na simulacijama suđenja i medijacije, koje će voditi odvjetnici i izmiritelji s dugogodišnjim iskustvom u pravosuđu, naučili primjenjivati principe medijacije i u svom poslovanju.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video