Promo

ZANIMLJIVO PODRUČJE

Upišite diplomski studij multimedije na Sveučilištu Sjever, najbolji put u svijet dizajna i izrade videoigara

Upišite diplomski studij multimedije na Sveučilištu Sjever, najbolji put u svijet dizajna i izrade videoigara
Sveučilište Sjever

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u najmoderniju računalnu opremu studij Multimedije posjeduje vlastiti vrhunski studio za videoanimaciju i fotografiju.

Svijet videoigara sve je prisutniji u našim životima, bilo u zabavnom ili edukacijskom smislu. Industrija videoigara postala je svjetski fenomen prestigavši filmsku industriju za više od 50 posto po prihodima.

Želite li i vi postati dio propulzivnog svijeta novih tehnologija, bez da brinete o zapošljavanju, upišite diplomski sveučilišni studij Multimedije na Sveučilištu Sjever na kojem ćete uz pomoć educiranih profesora, ali i vrhunskih stručnjaka iz područja videoigara s kojima Odjel Multimedije surađuje, otkriti sve tajne tog zanimljivog područja.

Pročelnik Odjela za multimediju, doc.art. Robert Geček istaknuo je značaj ovog diplomskog studija.

- Naravno, nismo zapostavili ni ostala propulzivna područja u segmentu multimedije, tako da ćete na studiju Multimedije uz projektni i timski rad naučiti sve o AR/VR-u, umjetnoj inteligenciji, animaciji, 3D modeliranju, fotografiji, interaktivnim medijima, videu, zvuku, 3D printanju i ostalim zanimljivim kolegijima koje možete sami odabrati kao izborne kolegije i sami kreirati svoj put u budućnost. Iskusit ćete na najbolji način kako sve funkcionira u realnom sektoru uz mnogobrojna gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka. Odjel Multimedije svake godine za Vas organizira Meet-up 3D&D (prvi govornik bio je Mate Rimac) na kojem se raspravlja o najnovijim trendovima u gaming industriji i multimediji - rekao je.

Tako su studenti ove godine iz prve ruke mogli čuti 'najveće face' iz hrvatske gaming industrije, npr. Davora Hunskog iz Croteama i bivšeg studenta Multimedije Marija Kotlara, također iz Croteama, koji su studentima prenijeli što je sve potrebno za uspjeh u gaming industriji.

Čuli smo i zaposlenike Gamepiresa, tvorce hit-igre Scum, koji su razjasnili detalje oko izrade specifičnih dijelova videoigara, a koje ne možete čuti nigdje drugdje. Za iduću godinu pripremamo još više iznenađenja.

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u najmoderniju računalnu opremu studij Multimedija posjeduje vlastiti vrhunski studio za videoanimaciju i fotografiju, a od jeseni će imati i moderan tonski studio u kojem će budući studenti kreirati svoje projekte.

Ne smijemo zaboraviti ni ostale laboratorije u kojima ćete kreirati svoje interaktivne sadržaje i osmišljavati nove projekte uz koje ćete se profilirati u prave magistre inženjere multimedijske i grafičke tehnologije.

Diplomski sveučilišni studij Multimedije otvorit će vam sva vrata na koja pokucate nakon njegova završetka jer ćete doći pripremljeni, sa stečenim znanjem na koje nitko neće moći odmahnuti glavom i ne zaposliti vas.

- Suradnja s gospodarstvom najveći nam je prioritet te ćemo vas povezati s vodećim tvrtkama u području videoigara i multimedije jer svakodnevno komuniciramo s njima i znamo koje su kompetencije i ishodi vašeg učenja potrebni kako biste se uklopili u njihove strategije. Izvrsnu suradnju imamo i sa stranim sveučilištima (Engleska, Švedska, Njemačka, Maribor, Tajland, Brazil…) gdje ćete moći sudjelovati u razmjenama studenata, stjecati nova znanja i širiti svoje vidike. U idućoj akademskoj godini imat ćemo iznimnu čast ugostiti studente s najstarijeg švedskog sveučilišta Uppsala, s odjela Videoigara, koji će cijeli semestar provesti na razmjeni na mladom Sveučilištu Sjever - i to na Odjelu Multimedije. Pozdravljamo uvođenje srednjoškolskog programa 'Tehničar za razvoj videoigara' u Sisku i pozivamo sve učenike te srednje škole, naravno i ostalih, da nakon završetka nastave stjecati nove kompetencije iz multimedije i videoigara na našem Odjelu Multimedije - naglasio je pročelnik, doc.art. Robert Geček.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!