Promo

DOĐITE

MASTERS CLASS CrossFit Varaždin otvara grupu za osobe treće životne dobi

MASTERS CLASS CrossFit Varaždin otvara grupu za osobe treće životne dobi
TTS Sport centar Varaždin

Trening je učinkovit način poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog statusa žena i muškaraca svih dobnih skupina, uključujući starije osobe.

CrossFit Varaždin, u sklopu TTS Sport Centra Varaždin otvara grupu, Masters Class za osobe treće životne dobi (od 60 godina na daje) koja će se održavati utorkom i četvrtkom u trajanju od 30 minuta, od 9 do 9.30 sati.

Riječ je o vođenom treningu koji će se sastojati od: zagrijavanja, razgibavanja, laganih aerobnih vježbi, vježbama snage te ravnoteže, stabilizacije, ali sve u okviru mogućnosti polaznika, kako bi vježbanje bilo istovremeno sigurno i korisno.

Zašto su se odlučili osnovati ovu grupu te koje prednosti trening donosi starijim osobama?

697a21ee001cc5d1cda21994e4eb6611.jpg?v=2

Trening je učinkovit način poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog statusa žena i muškaraca svih dobnih skupina, uključujući starije osobe.

Pokazalo se da fizička aktivnost ima ogroman pozitivan utjecaj na zdravlje, a također i dubok utjecaj na mentalno i emocionalno zdravlje starijih osoba.

S godinama se povećava gubitak gustoće kostiju što dovodi do veće izloženosti riziku od prijeloma kostiju. Sami treninzi povećavaju gustoću kostiju i smanjuju rizik od fraktura kod muškaraca i žena u dobi od 50 do 70 godina.

Mišić je aktivno tkivo koje troši kalorije, a trening povećava rad metabolizma i do 15%, što je veoma korisno za dugoročnu kontrolu težine, s kojim se problemom često susreću starije osobe.

Istraživanja pokazuju da promjene načina života, kao što je fizička aktivnost, ima jak utjecaj na smanjenje rizika od dijabetesa, kao što i pomažu osobama u kontroliranju svoj dijabetes. Trening  rezultira poboljšanjima u kontroli razine glukoze koji su usporedivi s uzimanjem lijekova za dijabetes.

Također se fizičkom aktivnošću rizik od bolesti srca znatno smanjuje. Uz to, istraživanja pokazuju da srčani bolesnici ne dobivaju samo na snazi i fleksibilnosti, već se povećava njihov aerobni kapacitet ukoliko su uključeni u sustavni trening tri puta tjedno kao dio svog programa rehabilitacije ili rekreacije.

Uz već sve navedeno, trening povećava fleksibilnost i ravnotežu, s čime se smanjuje vjerojatnost iznenadnih padova koji mogu dovesti do osteoporotskih lomova kostiju.

Ako želite da vaši najdraži održavaju maksimalno svoje psiho- fizičko zdravlje, istovremeno se druže i zabavljaju, a sve to pod budnim oko licenciranih trenera, javite se TTS Sport Centru porukom, pozivom ili osobnim dolaskom u centar!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video