Promo

NOVO

Vježbe po jedinstvenoj metodi Katarine Schroth za skolioze u TTS Sport Centru

Vježbe po jedinstvenoj metodi Katarine Schroth za skolioze u TTS Sport Centru
TTS centar

U TTS Sport Centru u Varaždinu provodi se Schroth medota, koja je najpoznatija i najcjelovitija trodimenzionalna metoda liječenja skolioza.

TTS Centar u svom timu u sklopu Acitve Pro Medi Centar ima licenciranu Schroth terapeutkinju, bacc. physioth Ivanu Đurkan, uz čiju pomoć možete doći do značajnih rezultata u prilično kratkom vremenu.

Schroth medota je najpoznatija te najcjelovitija trodimenzionalna konzervativna metoda liječenja skolioza priznata u svijetu. Osnovala ju je Katharina Schroth 1921. godine u Njemačkoj, koja je i sama imala skoliozu.

fb0ef3a86fbfe739002db3703f8ae42b.jpg?v=2

Pokazala se kao jedan od najuspješnijih načina za korekciju deformiteta kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza), pogotovo ako se radi o osobama koje su u fazi rasta i razvoja. To potvrđuju brojni znanstveni radovi, kao i rezultati koji govore u prilog Schroth metodi.

Specifičnost za sve deformitete kralježnice je da mogu dovesti do ozbiljnih smetnji koje su do određene dobi tolerantne zbog velike adaptacijske sposobnosti mladog organizma, no s vremenom su te smetnje sve izraženije i teže podnosive. Zato je potrebna pravovremena reakcija i intervencija.

d6222a72b220c41a4c9f86a1d3af2f43.jpg?v=2

Cilj metode je:

  • Izbjeći operaciju
  • Usporiti ili spriječiti daljnju progresiju
  • Povećati respiratornu funkciju i mobilnost
  • Estetsko poboljšanje

Schroth terapeut pomoću testova, mjerenja, rendgenske snimke određuje tip deformiteta, glavnu krivinu, težište tijela, disajna područja te daljnji program rada.

Koristi posebne mobilizacijske tehnike, pravilno pozicionira tijelo s ciljem stvaranja simetrije, provodi korektivno 3D disanje, te vježbe kroz sve tri ravnine tijela. Također educira pacijenta o provođenju vježbi kod kuće i posturi.

Vježbe su kompleksne, strogo individualne, detaljne i jasno definirane, a ovise o tipu skolioze. Izvode se u ležećem, sjedećem, klečećem i stojećem položaju, uz pomoć ogledala, švedskih ljestvi, štapova, traka...

Važno je naglasiti da su rano otkrivanje, svakodnevno vježbanje naučenih vježbi te osvješćivanje razlike između lošeg i dobrog posturalnog držanja ključ uspjeha. Schroth terapeut je tu da pomogne u tome.

Ukoliko imate navedene dijagnoze, pozivamo vas da se javite u TTS Centar preko službenih stranica ili na recepciji.

Više informacija - TTS sport.

fc73af51c301040f5d2dcdfef3890f1f.jpg?v=2

6ad3dfcc8aaf3f402387ee7d4874d3f1.png?v=2

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video