Promo

EDUKACIJE

POU VARAŽDIN Kreće i napredni program Akademije za poduzetništvo, uz cijeli niz drugih predavanja, radionica, seminara

POU VARAŽDIN Kreće i napredni program Akademije za poduzetništvo, uz cijeli niz drugih predavanja, radionica, seminara

Pučko otvoreno učilište u Varaždinu nakon kraće blagdanske pauze nastavlja s kvalitetnim i korisnim edukacijama za sve koji žele ulagati u sebe.

Nova godina je vrijeme novogodišnjih odluka, a jedan od najboljih zasigurno je ulaganje u vlastitu budućnost, posao i karijeru. 

Prije godinu i pol dana na čelo Pučkog otvorenog učilišta Varaždin izabrana je Lana Velimirović Vukalović, a svi programi iz njezinog četvorogodišnjeg plana, su u punom zamahu, i rezultati su već i više no vidljivi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> POU Varaždin – Akademija za poduzetništvo kreće uskoro, a to je tek dio od projekata

Jedna od najzanimljivijih stvari u prošloj godini bila je Akademija za poduzetništvo, koja je naišla na odličan odjek kod polaznika, u široj javnosti, kod predavača, u poslovnom sektoru.

- Rekla bih da smo time zauzeli čvrstu poziciju na tržištu poslovnih edukacija u Varaždinu, ali i šire. Naš slogan 'Vaš pr(a)vi potez' najbolje opisuje ono što Akademija nudi – znanja i vještine za čvrste temelje poduzetničkog pothvata – ističe ravnateljica Vukalović.

Uz Basic, ove godine i Advanced (napredni) program

Radi se o neformalnoj izobrazbi za poduzetnička znanja i vještine. Svi predavači su praktičari, odnosno poduzetnici koji prenose znanja stečena višegodišnjim iskustvom.

- Akademija se zalaže za isticanje domaćih, lokalnih predavača uz povremena gostovanja predavača iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. Prepoznati smo kvalitetom i na nacionalnoj razini, a jedini nam je cilj razvijati znanja i vještine poduzetnika te postupati društveno odgovorno u lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo - objašnjava ravnateljica POU Varaždin.

Akademija se nastavlja i u ovoj godini, a novost je da će uz osnovni (Basic) program imati i napredni (Advanced) program. Basic program će i ove godine sadržavati besplatne edukacije za poduzetnike početnike s područja grada Varaždina. One počinju u ožujku, a svi poduzetnici mogu pratiti novosti na linku http://www.pouvarazdin.hr/azp-basic.html kao i na Facebook stranici POU Varaždin.

Cilj ovih edukacija je pomoći poduzetnicima početnicima da kontinuiranim ulaganjem u svoje znanje i vještine te spoznajom svih relevantnih informacija za poslovanje razvijaju svoje poslovne pothvate i ostanu održivi na tržištu. Ovime Grad Varaždin, koji financira Basic program Akademije kroz dotacije našem Učilištu, pruža dodatnu potporu lokalnoj poduzetničkoj infrastrukturi.

Novost je Advanced program, u sklopu kojeg će se komercijalno nuditi radionice, seminari i tečajevi iz naprednijih i sofisticiranijih poslovnih i poduzetničkih znanja. U 2019. godini pripremili su niz zanimljivih i korisnih te vrlo praktičnih predavanja i radionica

Radionice počinju već od siječnja, prijave u tijeku

U prvom kvartalu 2019. godine bit će mnogo aktivnosti, a prvo će se 29. siječnja održati besplatno ogledno predavanje o neuro-lingvističkom programiranju (NLP). Ovo je uvod u tečaj od nekoliko modula, a održat će ga Snježana Kupres, vrhunska NLP stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom rada s klijentima iz cijelog svijeta. Na predavanju se može naučiti koja znanja i vještine koriste uspješni ljudi u svijetu biznisa, sporta, obrazovanja i dr.

Radionica 'Osobno brendiranje - strategije, tehnike i alati osobnog brendiranja u digitalnom dobu' će se održati 20. veljače. Kako započeti novu poslovnu godinu i bolje se predstaviti u javnosti pokazat će Tanja Džido, vlasnica tvrtke Shhhefica iz Zagreba i trenutno jedna od najjačih influencerica u području razvoja poduzetništva u Hrvatskoj.

Jedna od tema koja u posljednje vrijeme dominira jest i GDPR, a 26. veljače će se održati radionica 'Marketing u GDPR okruženju', na kojoj će Igor Barlek, iz tvrtke Pragmatekh d.o.o. pojasniti ovo naizgled vrlo kompleksno područje. Radionica je namijenjena marketinškim tvrtkama, radi obveza usklađenja s Uredbom o zaštiti podataka, ali i svima koji u svom poslovanju koriste marketinške aktivnosti.

Kako pravilno i učinkovitije koristiti LinkedIn za razvoj vlastitog poslovanja i karijere može se naučiti na radionici 'LinkedIn - poveži se s poslovnim prilikama'. Radionica će se održati 6. ožujka, a i nju će voditi 'Shhhefica' Tanja Džido.

Sva predavanja održavaju se u prostorijama POU Varaždin (Hallerova aleja 1/II, Varaždin) uz prethodnu prijavu putem maila [email protected] ili telefona 042 / 313 191.

Sve detalje o trajanju, cijeni i načinu plaćanja pogledajte na stranici http://www.pouvarazdin.hr/azp-advanced.html.

- Danas pojedincu uz formalnu izobrazbu trebaju specifična znanja koja mora dobiti u relativno kratkom roku, jer je sve podložno brzim promjenama. Da biste ostali konkurentni morate neprestano ulagati u sebe i u svoje zaposlenike, ako ste poduzetnik. POU Varaždin se stoga fokusira upravo na ponudu kraćih konkretnih radionica, tečajeva i seminara kako bi svaki pojedinac vrijeme, kojeg ionako nema dovoljno, utrošio na najbolji mogući način - ističe Lana Velimirović Vukalović.

Ponuda brojnih verficiranih programa

POU Varaždin nastavlja s dobrom tradicijom uspješnih verificiranih programa s upisom u radnu knjižicu, među kojima se ističu program za Voditelja izrade i provedbe EU projekata, Samostalni knjigovođa, Operater na računalu, ali i edukacije za pomoćnike u nastavi u radu s osobama s teškoćama, potom za njegovatelje, dadilje, gerontodomaćice, ali i edukacije za poslove masera/ke, kozmetičara/ke i vizažiste.

Tu su i stalne edukacije za engleski i njemački jezik, uz prethodna testiranja znanja. Više o verificiranim programima, možete pronaći na sljedećem linku:

> POU Varaždin - Verificirani programi 

Do kraja godine planirani su i dodatni programi u okviru Akademije za poduzetništvo, posebno u vidu aktivnosti za razvoj poduzetničkih kompetencija djece i mladih (JUNIOR program). Za djecu su pripremili radionice programiranja.

Programi i za juniore i 'seniore' tijekom godine

U tijeku su radionice programiranja u Pythonu koje sufinancira Grad Varaždin, a djeca su uz mentorstvo Dejana Drabića i Viktora Lazara postigli zavidne rezultate na natjecanjima iz informatike nakon tek par mjeseci rada i učenja.

Planiraju se dvije nove radionice programiranja 'Algoritmi 1' 'Algoritmi 2' te 'Moj prvi program' za osnovnoškolce uz sufinanciranje od strane Grada Varaždina koje kreću na jesen s početkom nove školske godine, a upisi će se vršiti prije ljeta.

Vrlo korisna radionica koja se nastavlja od prošle godine je radionica s djecom koja imaju disleksiju i/ili disgrafiju i koja je potpuno besplatna za djecu svih varaždinskih škola.

Osim juniora, vrše se i kontinuirani upisi u programe za umirovljenike, koji se nude uz financiranje od strane Grada Varaždina, kao i uz plaćanje po vrlo promotivnim cijenama, plativo u ratama.

Na taj je način, u protekle dvije godine kroz program informatičke edukacije (početni i napredni tečaj informatike) prošlo 70-tak umirovljenika.

Također, postoji velik interes i za program engleskog i njemačkog jezika za umirovljenike.

Tijekom godine će se nastaviti i hobi programi. Na radost svih nastavljaju se početni i napredni tečaj šivanja. Upisi su u tijeku, a u posljednje dvije godine ga je prošlo 60-tak polaznika.

Uz brojne programe edukacije, radionice i predavanja, a u planu su i projekti te konferencija pa će godina uz POU Varaždin biti vrlo zanimljiva i uzbudljiva.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video