Promo

ADVENT

PRLady Martina Pakšec organizirala Advent na Stančiću, još jedan od njenih projekata u nizu

PRLady Martina Pakšec organizirala Advent na Stančiću, još jedan od njenih projekata u nizu
Facebook

Jedna od novosti ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu bio je i Advent na Stančiću, koji je osmislila i organizirala Martina Pakšec, iz tvrtke PR Lady.

U nedjelju je završio još jedan Advent u Varaždinu, ove godine znatno, veći, mogli bi reći i ozbiljniji, s mnogo više sadržaja nego nekih prijašnjih godina, uz neke važne organizacijske promjene.

 

Jedna od novosti je bio i Advent na Stančiću, kojeg je osmislila i organizirala Martina Pakšec, odnosno njezina tvrtka PRLady.

8fb9341ef48db57b437534406fc01860.jpg?v=2

 

- Ideja Adventa na Stančiću rodila se 2016. godine kad sam šetala Adventom i došla do trga Miljenka Stančića koji je bio pust i tih. Cilj mi je bio ukrasiti ga lampicama i eto rodilo se ovo danas. Tek ove godine mogu reći da se to može nazvati Adventom uz bogatiji koncept od prošle godine u svim smjerovima. Naravno, i ove godine vidim prednosti i nedostatke i koje se stvari ću poboljšati – istaknula je Martina Pakšec.

 

Ponuda na Stančiću je bila raznolika, atraktivna, bilo je tu svega, i domaće i internacionalne hrane, odličnih napitaka, o čemu smo već pisali. (GASTRO Na Stančiću odlična ponuda: street food, sushi, čokoladni kebap, kuhano vino, rum-punč, kokteli)

 

Advent u Varaždinu ima i veći potencijal

 

Sve to značajno je doprinijelo uspjehu cijelog Adventa, a vlasnica tvrtke PRLady smatra da je ovaj Advent zaslužio prolaznu ocjenu.

- Mislim da je pun pogodak bilo premještanje klizališta na Stari grad. Neki građani su se žalili kao da se dira kulturna baština, mislim da je upravo suprotno, da je klizalište i ta priča tek dala dodatan plus da se vide ljepote tog našeg grada – ističe Pakšec, koja smatra da Advent ima i veći potencijal.

 

- Trebamo ga samo graditi jer grad Varaždin svakako ima potencijala za vrijeme Adventa biti jedan od najposjećenijih gradova u Hrvatskoj, ali i šire. Problem Varaždinaca je što uvijek u startu previše očekuju. Najbolja priča je Korzo, koje je tek sada, nakon sedam godina postigao neki muving, posjećenost. Razina je to koju Korzo zaslužuje, ali ako se prisjetimo kako je bilo u počecima, došli bi do istoga zaključka, za sve treba vremena – ističe organizatorica Adventa na Stančiću.

 

Kao važan faktor Adventa ističe i ugostitelje.

- Tu su i ugostitelji bez kojih Advent ne bi niti bilo Adventa. Nadam se da će s povećanjem broja gostiju doći i do povećanih prometa, a sve do onda, smatram da im se mora olakšatii dodatno oko najmova kućica. Ugostitelji se žale i ono što je bio problem ove godine, da kućice nisu radile prema dogovoru, jer nisu imale za koga raditi. Ugostitelji su bitni, jer svi zasigurno žele da se oni sa smješkom vraćaju na Advent – ističe PRLady.

 

Što se tiče Stančićevog trga, ističe da je ovo tek prva godina pravog Adventa na Stančiću, a priželjkuje da će se možda Advent iduće godine proširiti i na Kapucinski trg, koji je ovaj Advent bio 'sablasno' pust.

 

Ljeto na Stančiću, Špancirfest, projekti u novoj godini

 

A Stančićev trg je Martinina omiljena destinacija, već četiri godine organizira i program Ljeto na Stančiću, u sklopu Ljeta u Varaždinu. Dodatno je prošle godine PRLady organizirala i program na Korzu, ali i na Kapucinskom trgu. Ukupno je to bilo čak 51 program tijekom Ljeta u Varaždinu, uz stand up večer te ples pod zvijezdama.

 

- Svakako mi je u planu raditi Ljeto na Stančiću te obuhvatiti i Korzo, dok je Kapucinski još upitan. Osim Ljeta, tu je i Špancirfest i naša latino zona od prošle godine koju ćemo definitivno obogatiti. Prvenstveno se nadam i nekim zvučnim imenima hrvatske estrade, sve u sklopu latino ritmova – ističe Pakšec, koja tu ne misli stati te najavljuje nove projekte u 2019. godini.

 

- Mogu reći da je u planu raditi dvodnevni događaj u sklopu kazališta, tu je nešto zanimljivo i na Kapucinskom trgu, ali i šetalište Vatroslava Jagića.Tu je još nekoliko projekata, koje imam u planu odraditi tokom godine, tako da ću sve iznenaditi, kada dođe vrijeme za to. Sve ovisi koliko ću imati vremena jer ipak trenutačno projekte sama odrađujem, nadam se da će se to ove godine promijeniti.– tvrdi Martina Pakšec.

 

Tvrtka se i dalje bavi i promocijama raznih brandova, gdje rade oko 100-200 promocija mjesečno, čime će i nastaviti. Što se pak evenata tiče, upravo rad na eventima u Varaždinu, i rad na projektima koji će biti prepoznati od strane Varaždinaca, bili su joj i jedna od želja kada je pokretala vlastiti posao.

 

- Veliki sam perfekcionist što smatram da mi pridonosi kvalitetnijem radu, i veliki sam borac, što mogu zahvaliti mom ocu jer sam to naslijedila od njega, kao i kreativnost. Ono što si zacrtam u glavi ne puštam i trudim se maksimalno da to i realiziram. Tko ne riskira taj ne profitira, če5tiri godine je iza mene i kada odradim dobar projekt i još više kada čujem dobre komentare to mi samo daje poticaj za dalje. Grad Varaždin je prekrasan grad koji ima velikih potencijala samu mu fali događaja i to mi samo daje motivaciju i želju da ne stanem u svojim projektima. 

 

52d0f0c31928c938687040f90f841a0d.jpg?v=1

 

A posljednji, ujedno i poseban, novi projekt, bilo je i humanitarno puštanje lampiona dobrih želja, koji su u subotu navečer okupili puni Stančićev trg.

 

- Svi su me pitali kako to da sam se upustila u takvo nešto, ipak je to rizik. U životu je sve rizik, treba riskirati. Istina, bila mi je knedla u grlu da nešto ne pođe po zlu. Kada sam vidjela lampione na drvu srce mi je skoro stalo ali ipak su hladnoća i vlaga u zraku pridonijele da su se nakon nekoliko sekundi i ugasili. Imali smo sve potrebne dozvole, vatrogasci su bili obaviješteni i srećom sve je dobro prošlo. Isplatilo se jer je prizor bio očaravajući, posebni dojam kada sam vidjela mnoštvo dječice koja su jedva čekala da ti lampioni polete u zrak, a sve u znaku humanitarnog karaktera. Stvarno je bilo prekrasno i ljepše nismo mogli zatvoriti vrata ovogodišnjeg Adventa na Stančiću. Mogu reći da će puštanje lampiona postati tradicija tokom Adventa na Stančiću. – zaključila je Martina Pakšec.

 

A Martina poziva sve zainterirane za ideju ili organizaciju nekog događaja, nek joj se slobodno jave. Ona i njezina PRLady agencija, stoji na raspolaganju svim zainteresiranim, onima koji žele da njihov događaj postane doživljaj.

 

56f349be3c4ad6defdf7175765bec948.jpg?v=1

 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!