Promo

DIGITALNA ZIMSKA ŠKOLA

Praznici donose školarcima digitalne zimske programe i poklone u Algebri

Praznici donose školarcima digitalne zimske programe i poklone u Algebri
Algebra

Digitalna zimska škola, višednevni program kreativne digitalne edukacije za djecu osnovnoškolske dobi, održat će se i tijekom ovogodišnjih zimskih školskih praznika.Uz Digitalnu zimsku školu Algebra Junior pripremio je i idealan božićni poklon za mlade entuzijaste – VR naočale za virtualnu stvarnost i grafički tablet za 3D modeliranje i crtanje

Digitalna zimska škola, koja se ove godine održava u Varaždinu, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, uključuje visokokvalitetnu STEAM edukaciju s digitalnim pedagozima, profesionalnu cjelodnevnu brigu o djetetu, obroke i međuobroke te rad s najmodernijim tehnologijama i digitalnim alatima.

Autori programa i mentori pripremili su radionice u trajanju od dva, tri ili pet dana, a dostupni su termini već krajem prosinca (27. i 28. prosinca) te u siječnju (2.-3. siječnja, odnosno 7.-11. siječnja).

Polaznike Digitalne zimske škole očekuje i posebno iznenađenje: djeca će na poklon
dobiti komplete koji sadrže VR naočale za virtualnu stvarnost i grafički tablet Genius
Easypen i405x
, što je oprema koja se i inače koristi na nastavi Digitalne akademije.

Tijekom Digitalne zimske škole, djeca će, ovisno o uzrastu, stjecati razna znanja iz područja digitalnih tehnologija, radeći pritom na zadacima i projektima koji stimuliraju kreativnost i logičko razmišljanje.

Najmlađi (djeca od 1. do 3. razreda) će učiti osnove virtualne stvarnosti i izrađivati svoje prve 3D modele, te će koristiti i VR naočale kako bi, možda i prvi put, iskusili virtualnu stvarnost.

U duljoj inačici programa, susrest će se i s robotima (Q-bot), znat će definirati njegove osnovne dijelove, izrađivat će vlastite staze za robota i rješavati problemske zadatke.

Polaznici koji se odluče za petodnevni program sudjelovat će na svim aktivnostima.

Djeca uzrasta od 4. do 6. razreda također će se upoznati s osnovama robotike jer će izraditi svojeg vlastitog 3D robota od LEGO kockica, kojeg će potom oživjeti korištenjem alata LEGO Digital Designer. Osim toga, naučit će izrađivati i jednostavne web stranice te će se u tom procesu upoznati sa svim važnim pojmovima vezanim uz web.

U trodnevnoj verziji programa Digitalne zimske škole ovaj uzrast djece radit će također s robotima – Ozobotima, a dizajnirat će i vlastite društvene igre.

Petodnevni program ponovno je kombinacija dvodnevnog i trodnevnog programa te na njemu djeca usvajaju sva znanja.

Digitalna zimska škola za djecu 7. i 8. razreda u dvodnevnoj verziji programa uključuje
programiranje robota (Ozobot) te stjecanje znanja s područja snimanja digitalnog videa,
kadriranja i nelinearne montaže slike i zvuka. Njihov će zadatak tijekom zimske škole biti
snimanje videa o mogućnostima samog Ozobota.

U trodnevnoj inačici programa, osnovnoškolci ovog uzrasta susrest će se s digitalnim mikroskopima koje će koristiti za proučavanje svijeta oko sebe te će, korištenjem tih digitalnih snimaka, napraviti video. U konačnom će koraku video pretvoriti u VR video te će ga pogledati korištenjem VR naočala.

Petodnevni program, i za ovaj uzrast, ponovno uključuje rad na svim spomenutim projektima.

Više informacija o Digitalnoj zimskoj školi, sadržaju, lokacijama u gradovima i dostupnim terminima može se pronaći na https://www.algebra.hr/junior/kampanje/digitalna-zimska-skola/.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video