Promo

REKRECIJA I TRUDNOĆA

VJEŽBE ZA TRUDNICE Novi program od 4. prosinca u TTS Sport centru, pridružite se

VJEŽBE ZA TRUDNICE Novi program od 4. prosinca u TTS Sport centru, pridružite se
Ilustracija

Tjelesno vježbanje najbolji alat za održavanje psihičke ravnoteže i vlastitog zadovoljstva trudne žene..

Iz tog razloga se TTS Sport Centar Varaždin odlučio angažirati educiranu fizioterapeutkinju za rad s trudnicama Ivanu Đurkan kako bi olakšala i poboljšala kvalitetu trudnoće svim budućim majkama.

TTS Sport grupa prvi će se put održati u utorak, 4. prosinca, u 17 sati u dvorani na katu centra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prednosti tjelesnog vježbanja u trudnoći

Brojna istraživanja dokazuju da vježbanje u trudnoći omogućava efikasno održavanje zdrave tjelesne težine, utječe na smanjenje potkožnog masnog tkiva, vidljivo poboljšanje kardiovaskularnih sposobnosti, mišićne jakosti te izdržljivosti , smanjenje bolova u leđima, smanjuju vrtoglavice, slabosti i otekline udova smanjena pojava dijabetesa, porod je olakšan, njegovo trajanje smanjeno i žena lakše podnosi napore koje prolazi tijekom poroda.

Djeca čije su majke bile podvrgnute optimalnom tjelesnom vježbanju prije i za vrijeme trudnoće imaju veću tjelesnu težinu prilikom rođenja.

Nakon početne procjene i testiranja trenerica će koncipirati treninge prema individualnim potrebama i mogućnostima svake vježbačice. Jedino što je potrebno da bi se priključili grupi jest potvrda ginekologa.

Treninzi će obuhvatiti:

- Edukaciju o pravilnom izvođenju svakodnevnih aktivnosti, aerobni trening, vježbe snage, istezanja i relaksacije, edukaciju o vježbama u vrlo ranoj fazi nakon poroda i još mnogo toga.

Trenerica će svim svojim polaznicama biti na raspolaganju i nakon poroda.

Može pomoći ukoliko postoji problem s inkontinencijom ili dijastazom rektus abdominisa, kako bi se s ciljanim i kontroliranim vježbama mogli što prije vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Na treninzima u TTS Sport centru imate mogućnost:

- uvjeriti se da tijelo može i kroz trudnoću izgledati odlično i biti potpuno funkcionalno

- prevenirati sve (uobičajene) posljedice trudnoće kao što su bolovi u leđima, divljanje hormona, oteknuta i bolna stopala

- S naših ćete se treninga 'vježbanje za trudnice' vraćati puni energije i entuzijazma i to će vas držati do sljedećeg treninga

- Smanjit će se potreba za hranom te nećete previše dobivati na težini

- Oporavak od trudnoće je puno kraći i manje bolan

- Na grupi vježbanje za trudnice ćemo vas naučiti kretnim obrascima s kojima će kretanje i kroz kasnu trudnoću biti jednostavno i bez problema. Potaknut ćemo vas da sve što na treningu radite primjenjujete i doma te da ostanete aktivni tijekom cijele trudnoće. To će donijeti dobrobiti i vama i vašem djetetu - poručuju organizatori.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video