Promo

INTERVJU

Anna - prepoznatljiva i vrhunska odjeća za suvremenu ženu iz međimurskog krojačkog obrta

Anna - prepoznatljiva i vrhunska odjeća za suvremenu ženu iz međimurskog krojačkog obrta
PR fotografija

U sklopu proslave prvog rođendana maloprodajne jedinice Krojačkog obrta Anna u Murskom Središću, o svojoj već prepoznatljivoj i vrhunskoj odjeći za suvremenu ženu i malim tajnama uspjeha ispričala nam je vlasnica obrta Svjetlana Škvorc

Svjetlana Škvorc vodi krojački obrt obiteljske tradicije koji je od mame Ane preuzela 1996. godine. Krojački obrt Anna, čiji tim, uz Svjetlanu čine Darinka Oletić i Ana Detoni, nudi odjeću prilagođenu potrebama koje današnje okolnosti iziskuju od svih žena. Trenutno zapošljava ukupno 15 djelatnika i vlastite proizvode nudi na dvije lokacije - Prelog, na adresi Glavna 29 te Mursko Središće, Frankopanska 18.Slušajući pažljivo potrebe suvremenih žena, inspiraciju za svoje proizvode Annin tim pronalazi najviše u svakodnevnom životu. Odijevanje je postalo slobodnije i ležernije, a isto tako žena želi imati poseban i unikatan odjevni predmet, samo za sebe, s detaljem koji je drugačiji od uobičajenog. Danas je na tržištu prisutna visoka moda koja je skupa i neprihvatljiva za hrvatski džep ili pak komercijalna roba koja nudi uniformiranu odjeću u popularnim trgovačkim lancima, nekakve sredine i butik odjeće nema više.

- U svom okruženju nailazimo na različite tipove žena, bile one manekenske građe, niske, visoke, punašnije, s oblinama u donjem ili gornjem dijelu tijela. Postavlja se pitanje: „Kako obući sve te tipove žena? Žena, međimurskih žena, hrvatskih žena, žena koje rade, žena koje su majke, imaju višak kilograma, lijepe su i nemaju se gdje obući? To su nam glavni dijelovi inspiracije i motiv za rad - ističe Svjetlana.Kao i sve vrhunske modne kuće koje su im uzor, Anna se orijentira i radi za dvije sezone, a to su sezona proljeće/ljeto i sezona jesen/zima. Ovisno o sezoni za koju se radi, biraju se boje.

- Boje određujemo prema onome što nam nudi vrhunski proizvođač boja, prema kojem se u tekstilu i pozamanteriji određuju boje za iduću sezonu i prema onome što nas tržište traži. Za 2018. godinu Panton je odlučio da je boja sezone, ljubičasta naziva electric violet pa smo tako mi u Anni, uz naše standarde crnu, tamno plavu, crvenu i zagasito zelene nijanse, u kolekciju ukomponirali i ljubičastu boju, naravno prilagođenu našem tržištu. Izašla je i boja za 2019, to je tamna, smaragdno zelena, naziva Night watch. Uvijek se boja bira i gleda barem jednu sezonu unaprijed. Mi u Anni trenutno radimo na kolekciji proljeće/ljeto 2019. I ta zelena boja će se zasigurno naći u kolekciji - dodala je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proizvode veličine od 38 do 52, a kupci su žene od 25 do 70 godina. Svi su krojevi prilagođeni ženi, moderni su ili klasični, pomaknuti ili asimetrični. Svaka žena u Anni može pronaći nešto za sebe. Izrađuju tunike, haljine i majice po kojima su već prepoznatljive, a uz navedeno možete kupiti i modne dodatke poput marama, torbi, novčanika i remenja koje Svjetlana bira u skladu s odjećom.- Naš je zaštitni znak, uz dobar kroj, vrhunsko pletivo i kvaliteta izrade jer naši kupci zaslužuju samo najbolje. Pamuk, viskoza ili neka mješavina istih s elastanom je ono što je imperativ u odabiru pletiva koja koristimo. Odjeća je to koja se lako održava i nosi, ne iziskuje peglanje, već je prilagođena modernom i ubrzanom načinu života.

Surađuju s trgovinama u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu, Iloku,Vinkovcima, Sisku i mnogim drugima. Kako kaže Svjetlana, svaka prodajna jedinica je specifična za sebe, a od proizvoda koje nude svaki je grad odabrao nekoliko modela koji su kupcima prepoznatljivi.

- Uz naše lokalne, cilj nam je surađivati s kupcima iz susjedne Slovenije. Također, želimo biti prepoznatljiv brend i u našoj lokalnoj zajednici jer nastojimo dati do znanja da žene u blizini imaju jedan simpatičan dućan, gdje mogu naći nešto za sebe - za kraj je poručila Svjetlana Škvorc.

Što su kupci rekli o krojačkom obrtu Anna: - Moja iskustva s proizvodima koje nudi trgovina Anna su vrlo pozitivna, naime ja dosta kupujem u njihovoj trgovini zato što mi roba odgovara i što se tiče samih modela i veličina. Ja sam konfekcijski broj 46 - 48 ovisno o modelu. Modeli koje nude odgovaraju mom stilu odijevanja i to je ujedno i jedina trgovina u kojoj mogu pronaći ono što volim i što se meni sviđa. Nedavno sam kupila dvije jakne i jedan tirkizno zeleni te jedan plavi pončo, koji su mrak.'Haljine su lijepe i jedinstvene, hlače, majice i tunike također. Njihov sam kupac od samog početka i to iz vrlo jednostavnog razloga, a to je što očito znaju napraviti dobru i kvalitetnu robu, što je nažalost danas u našem Prelogu, a i šire jako teško pronaći. Isto tako imaju jako dobru djelatnicu koja zna privući kupce i zna što nekome treba ponuditi. I na kraju samo želim napomenuti da, ako nastave s takvom kvalitetom robe, ja ću sigurno biti jedan od dugogodišnjih kupaca' - Snježana Mikec, poduzetnica iz Preloga.

 

- 'Osobno sam dugogodišnji kupac Anninih proizvoda, sviđa mi se raznolikost i maštovitost u dizajnu i bojama modela njihovih proizvoda u kojima svaka žena može pronaći kreaciju u kojoj se dobro osjeća i koju će nositi. Proizvodi su lako održivi. U dućan Anna u Murskom Središću možete doći opušteno ako vam nešto zatreba prije puta ili za neku prigodu i naići na pomoć i savjet u odabiru u vrlo ljubaznom i profesionalnom pristupu prodavačice Melite' - Biserka Goričanec, liječnica iz Murskog Središća.

Za jesensku kolekciju fotografiranja modela i uređivanje zaslužni su: Fotograf: Martina Denac, Make up: Glamour make up and beauty lounge, Frizura: Frizerski salon Agiart, Model: Petra Jambrošić.

Više informacija potražite i na Facebook profilu - Krojački obrt Anna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video