Promo

BAROK NA JAPANSKI

JAPANSKI VRT Varaždinski Parkovi predstavili se na 23. Međunarodnoj izložbi cvijeća

JAPANSKI VRT Varaždinski Parkovi predstavili se na 23. Međunarodnoj izložbi cvijeća

Aranžerska ekipa Parkova pobrinula se da rezanim cvijećem u japanski vrt unese simboliku Japana, a cijela se instalacija ističe jednostavnošću i mistikom...

Varaždinski Parkovi tradicionalno su se predstavili na Međunarodnoj izložbi cvijeća, otvorenoj u sklopu programa Varaždinskih baroknih večeri jučer u atriju Staroga grada.

Na izložbi u organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije, 23. po redu, Parkovi su izložili instalaciju Japanskog vrta kao odgovor na ovogodišnju temu barok, glazba i cvijeće, s podtemom Japan, budući da je zemlja s dalekog istoka partner 48. Baroknih večeri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog toga se aranžerska ekipa Parkova pobrinula da rezanim cvijećem u japanski vrt unese simboliku Japana, a cijela se instalacija ističe jednostavnošću i mistikom, a povezana je simbolikom Japana.

- Pažnju smo posvetili raznim oblicima kamenja i lišća biljaka koji nam tako približavaju prirodu te smo u instalaciju ukomponirali biljke koje se ne ističu bojama i veličinom već raznim teksturama lišća te čistim linijama različitih oblika. Iako odiše jednostavnošću japanski vrt je misterij kojeg se lagano otkriva što se više udubljuje u njega, stoga japanski vrt predstavlja idealno mjesto za bijeg od svakodnevice te je savršeno mjesto za meditaciju te opuštanje stresa – predstavila je vrt Parkova izložen na 23. Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu voditeljica Vrtnog centra tvrtke, dipl.ing.agr. Martina Jagečić Tišljar.

Direktor Parkova Alen Runac pohvalio je stručnost i maštovitost svojih aranžera.

- Ljudi najčešće percipiraju Parkove kao tvrtku vezanu za groblje i sprovode te održavanje zelenih površina. Međutim, Parkovi imaju puno širi djelokrug rada. Naši su aranžeri cijenjeni na tržištu, a dokaz za to je i naš angažman na uređenju zelenih površina budućeg najluksuznijeg hotela u Hrvatskoj, Hotela Park u Rovinju – rekao je direktor Alen Runac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video