Mezoterapija – znanost u dubini kože

Što je mezoterapija?

Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952., a razvio ju je dr. Michael Pistor. Procedura je službeno priznata od strane francuske “Académie de Medecine” 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura financiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske. Predstavlja medicinski postupak u kojem se izrazito male količine lijekova ili preparata ubrizgavaju u kožu.

U estetici, ekskluzivni farmaceutski preparati, antioksidansi, vitamini, minerali i aminokiseline se ubrizgavaju u dublje slojeve kože kao bi postigli optimalne rezultate u hidrataciji, rejuvenaciji i anti-agingu kože. Postupak uključuje višestruke lokalne mikroinjekcije kako bi se postigli maksimalni rezultati a mogu se tretirati gotovo svi dijelove tijela. Osim u estetici, mezoterapija se koristi i za liječenje ispadanja kose (alopeciju) te ima iznimne rezultate i u liječenju boli (lumboishijalgija, bolovi u koljenu, laktu i kukovima, tortikolis, bolovi u šakama, itd).

Kada je riječ o estetici, mezoterapiju možemo definirati kao minimalno invazivnu i ne-kiruršku proceduru, koja osim velikog utjecaja na kožu, ima i ogroman utjecaj i na celulit, masne stanice, strije i na opuštenu kožu gdje sa mezoterapijom vrlo lako i brzo možemo tretirati i ta problematična stanja.

Konturiranje tijela, oblikovanje lica, podbratka i vrata, pomlađivanje ruku, zatezanje kože nadlaktice i unutarnje strane koljena, također predstavljaju mjesta koja daju izvrsne rezultate kada govorimo o mezoterapiji.

Koje su prednosti mezoterapije?

Ako znamo da starenje predstavlja brojne promjene na koži i ispod nje, i ako znamo da na starenje utječu brojni i unutarnji i vanjski faktori, onda će svatko lako doći od zaključka da, ako želimo potpuni tretman i cjelokupan utjecaj na sve te uzroke starenja, mezoterapija je idealan tretman jer upravo u njoj, kombinirajući različite esencijalne preparate i ubrizgavajući ih unutar kože, upravo to i radimo!

Sa brojnim vitaminima, antioksidansima, aminokiselinama, koenzimima, kao i drugim sastojcima, koji imaju sinergističko djelovanje i izvrsno nadopunjuju jedni druge tako da dodatno još i povećavaju učinak svake supstance zasebno, intezivno se borimo na više mjesta istovremeno.

Rezultati mezoterapije su brzi, progresivni i akumulativni a prednost im je što ne traumatiziraju tkivo.
Ono što se može desiti je crvenilo i osjećaj zatezanja kože, kao i modrice koje brzo nestaju.

Danas su, osim lipolize, tretiranja celulita, zatezanja kože i liječenja strija popularni i MezoGlow i MezoLift tretmani.

Što je MezoGlow?

MezoGlow tretmani se u svijetu nazivaju još i “Hollywoodskim sjajem” , sastoje se od apliciranja koktela koji sadržavaju vitamine, minerale te esencijalne aminokiseline prijeko potebne našoj koži a služe za regeneraciju i revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i rukama gdje koža postaje sjajna, jedra, elastična i glatka. Kokteli se pažljivo injiciraju na određenu dubinu kože te se tako omogućava njihovo maksimalno djelovanje.

Što je MezoLift?

MezoLift je kombinacija MezoGlowa i dermalnog filera a služi za duboku biorevitalizaciju i rejuvenaciju kože te popunjavanje finih bora, stvarajući ravnu i glađu površinu kože. Hidrira kožu iznutra te vraća volumen na licu, vratu, rukama i dekolteu (bore na poprsju i između grudiju nestaju) a ruke izgledaju puno mlađe, ne odavajući stvarne godine. Koža je zategnuta, održanog tonusa, čvrsta i mladolikog izgleda. Rezultati su odmah vidljivi i izvanredni.

Što je Hair Loss Control?

Mezoterapijski tretmani kose (Hair Loss Control) sastoje se od apliciranja preparata koji sadrži vitamine, minerale i aminokiseline koji suzbijaju gubitak kose kod žena i muškaraca. S obzirom da se preparati ubrizgavaju direktno u tjeme, oni hrane kosu i jačaju je, potiču regeneraciju vlasišta i rast kose. Rezultati su fantastični.

Što su tretmani sa Anti-Aging koktelima?

To su mezoterapijski tretmani prilikom čega se pomoću mikrouboda vrlo preciznu na određenu dubinu kože injiciraju kokteli vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina koji djeluju na produkciju fibroblasta, kolagena i elastina te reduciraju slobodne radikale smanjujući znakove starenja kože. Naime, zrela koža karakterizirana je pojavom bora, slabom elastičnošću, tonusom i cirkulacijom, nejednako glatkom površinom kože te pojavom hiperpigmentacijskih mrlja. Anti-Aging kokteli kombinacijom aktivnih sastojaka dovode do duboke biorevitalizacije i regeneracije ovakve zrele kože koja postaje sjajna, elastična, povećanog tonusa i hidrirana davajući izgled mladenačke i zdrave kože.

Posjetite Centar za estetsku medicinu Medikol i iz široke ponude estetskih tretmana izaberite nešto za sebe. Prepustite se u ruke stručnog tima i poklonite sebi izgled kakav ste oduvijek željeli.

Piše: Dr. Irijana Rajković
Voditeljica Centra za estetsku medicinu Medikol

www.medikol-ustanova.hr
Centar za estetsku medicinu Medikol – Čakovec
Franca Prešerna 13
T: 040 638 520
E: estetikacakovec@medikol.hr

Centar za estetsku medicinu Medikol – Zagreb
Dragutina Mandla 7
T: 01 63 97 333
E: estetikazagreb@medikol.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije